Працювала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Сьогодні відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого розглядалося питання про відновлення руху громадського транспорту по місту та ряд інших питань, що стосувалися життєдіяльності міста.

Заслухавши та обговоривши інформацію міського голови щодо послаблення протиепідемічних заходів на території Сумської області з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», затверджених протокольним рішенням Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.05.2020 (Протокол №12) стосовно дозволу з 22 травня здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у міському, приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, комісія вирішила:

  • на виконання протокольного рішення Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 22.05.2020 (Протокол №12) стосовно дозволу з 22 травня здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у міському, приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» скасувати пункт 1 рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23.03.2020 (Протокол №6) щодо припинення перевезень пасажирів в режимі маршрутного таксі по місту Лебедин.

Тож наразі суб’єкти господарювання – перевізники міста Лебедина можуть здійснювати перевезення пасажирів за умови дотримання вимог Постанови КМУ від 11 березня 2020 р. N 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та інших нормативних актів.

вживають заходів для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя та недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19. На реалізацію цих заходів потрібен певний час, тож відколи по місту почне їздити громадський транспорт, виконавчий комітет Лебединської міської ради повідомить додатково.

Також були розглянуті питання щодо додаткового фінансування незахищених статей витрат місцевого бюджету міста Лебедина у період карантинних заходів, питання стану техногенної та пожежної безпеки у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням, будинках для людей похилого віку та інвалідів, закладів відпочинку та оздоровлення дітей та питання  про санітарно-епідемічну ситуацію в місті по захворюваності населення на гострі кишкові інфекції та заходи щодо недопущення епідемічних ускладнень у 2020 році.

Поділитися