Працювала спостережна комісія

Сьогодні після карантинної перерви відбулося засідання спостережної комісії, яка діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради та займається питаннями громадського контролю за дотриманням прав засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, організацією виховної роботи з умовно-достроково звільненими від відбування покарання та наданням допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

Під час роботи члени комісії розглянули питання стосовно роботи зі сприяння у працевлаштуванні осіб, звільнених з місць позбавлення волі. За інформацією, наданою Лебединською міськрайонною філією Сумського ОЦЗ, протягом І кварталу такі особи до центру зайнятості не зверталися.

Також члени комісії заслухали інформацію Лебединського відділення поліції щодо роботи з особами, звільненими з місць позбавлення волі. Зокрема, заступник начальника сектору превенції Лебединського відділення поліції Оксана Маригіна зазначила, що станом на 28.05.2020 на обліку перебуває 10 осіб, що знаходяться під адміністративним  наглядом, 24 особи, які формально підпадають під адміністративний нагляд. За звітний період 2020 року звільнилось і стало на облік до Лебединського відділення 4 особи.

Також члени комісії розглянули питання про надання допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання або позбавлених волі на певний строк та питання про організацію громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Поділитися