До уваги малого та середнього бізнесу!

Нагадуємо, що з метою збереження робочих місць та стимулювання відновлення бізнесу Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову від 22 квітня 2020 р. № 306, якою передбачена для роботодавців компенсація коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Зазначеною постановою визначено розмір допомоги по частковому безробіттю за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу із розрахунку двох третин тарифної ставки, але не більше розміру мінімальної зарплати.

За інформацією Сумського обласного центру зайнятості, на зазначені заходи Сумській області виділено 108,0 млн. гривень. На сьогодні по області прийнято більше 1 000 позитивних рішень щодо надання роботодавцям допомоги по частковому безробіттю, зокрема, по Лебединській міськрайонній філії Сумського обласного центру зайнятості більше 30. Охоплено майже 7% зареєстрованих платників податків, але цього замало.

Тож, запрошуємо роботодавців долучитися до отриманням допомоги по частковому безробіттю. Для цього необхідно звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для подання відповідних документів. За інформацією звертатися до Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості (м. Лебедин, вул. Сумська, 2 «б», тел. 3-87-65).

Поділитися