Про коронавірус в Лебедині

У четвер, 21 травня у місті Лебедині було зафіксовано перший офіційно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Хворобу виявили у матері жінки, котра нещодавно повернулася з Москви, тест доньки показав негативний результат. Цю інформацію підтвердили у Сумському обласному лабораторному центрі МОЗ України.
В обох протестованих констатують погіршення самопочуття та підвищення температури тіла до 38°, стан ще одного члена родини наразі є задовільним, необхідні тести їм буде зроблено завтра. Сімейний лікар родини повідомляє про те, що жінка-потенційний носій переконує:
“Після повернення з Росії вона разом з іншими членами родини відбули обов’язкову самоізоляцію, ні з ким не контактували, продукти та всі необхідні речі їм приносили рідні та залишали на подвір’ї домогосподарства.”

Медики мобільної бригади швидкої медичної допомоги Лебединської ЦРЛ і надалі будуть робити забори біоматеріалу у разі підозри на COVID-19 та направляти до Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України для проведення ПРЛ-тестування мешканців міста та району.

Важливо, що у Сумській та Одеській областях запущено пілотне ІФА-тестування людей, тобто на виявлення антитіл в організмі людини. Тест здійснюють методом скринінгу крові. ІФА-тест визначає чи мала людина контакт з інфекцією, чи перенесла вона хворобу. Його можна зробити і через кілька місяців після захворювання, він має показати наявність антитіл. Ці тести не призначені для діагностики захворювання з першого дня.

Поділитися