Житлова субсидія з травня 2020 року

Усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019-2020 рр., призначення субсидії на наступний період проводитиметься без звернень громадян.

Навіть домогосподарствам, яким субсидія раніше була призначена за рішенням комісії, не потрібно звертатись до управління праці та соціального захисту населення міської ради із заявою. Проте, якщо в домогосподарстві станом на 01.05.2020 року виникли нові обставини, що впливають на право отримання субсидії, призначення житлової субсидії буде проводитись після подання нових Заяви та Декларації, в т.ч за рішенням комісії на підставі акта обстеження, якщо такі звернення потребуватимуть комісійного рішення. Зокрема, нова Заява та Декларація подається у разі:

– здійснення покупки/ придбання, набуття права власності на суму понад 50 тис. грн.;

– зміни складу зареєстрованих  (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства або зміни у  складі сім’ї члена  домогосподарства;

– зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг або умов їх надання;

– якщо домогосподарство станом на 01.05.2020 року мало прострочену понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищувала 340 грн., за умови підтвердження  погашення  такої заборгованості або укладання договору  про її реструктуризацію.   

Звертаємо Вашу увагу, що при наявності боргу, субсидія буде призначена у безготівковій формі.

На період карантину розрахунок житлової субсидії проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, в межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, а саме: для холодного водопостачання, водовідведення, газопостачання на приготування їжі і підігрів води, послугу з розподілу природного газу та електропостачання, незалежно від кількості днів карантину на місяць.

Громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину відповідно до пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України (за скороченням штатної чисельності), і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні, житлова субсидія призначатиметься на підставі заяви про призначення житлової субсидії, декларації та інформації центру зайнятості про їх перебування на обліку. При цьому до розрахунку субсидії враховуватиметься розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування сум отриманої зарплати.

Громадянам, яким необхідно звертатися до управління, заяву та декларацію можуть направити на адресу управління поштою (м.Лебедин, вул.Л.Батютенка, 55) або в електронній формі через офіційний вебсайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з накладенням кваліфікованого електронного підпису.

Для отримання інформації звертатися до управління праці та соціального захисту населення міської ради за телефонами: (05445) 3-87-91.

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради.

Поділитися