Як оформити допомогу на дітей підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до І та ІІ групи платників єдиного податку

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року №329 надається допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку.

Допомога призначається на період карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 896) — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255, та на один місяць після дати його відміни одному з батьків на кожну дитину.

Допомога призначається з місяця звернення ФОПам, які належать до І та ІІ групи платників єдиного податку та сплачували ЄСВ.

Допомога надаватиметься на кожну дитину до 10-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму:

для дітей віком до 6 років – 1779,00 грн.;

для дітей віком від 6 до 10 років – 2218,00 грн.

Право на отримання допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини і на законних підставах проживають на території України та сплатили єдиний податок.

Право на допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку не надається батькам, які вже отримують відшкодування вартості послуги „муніципальна няня” на зазначену дитину.

При поданні Заяви та документів в електронній формі подаються фотокопії зазначених документів.

Однією з головних умов для отримання допомоги є своєчасна оплата ЄСВ за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації.

Перелік потрібних документів:

– заява, яка складається з персональних даних заявника, даних про дітей та даних для перерахування коштів.

– сканована копія свідоцтва про народження дитини (дітей);

– сканована копія довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7);

– сканована копія документу, що посвідчує проживання на території України (для іноземців);

– сканована копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі створення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

– банківські реквізити у форматі IBAN

Документи можна направити шляхом поштового відправлення на адресу Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради (42200, м. Лебедин, вул. Л.Батютенкабуд. 55) або залишити в спеціальній скриньці, яка розташована при вході до адмінбудівлі управління. Посилання для подання документів в електронному вигляді: https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua/

Поділитися