Наявність податкового боргу можна перевірити на вебпорталі ДПС

Охтирське управління Головного управління ДПС у Сумській області повідомляє, що перевірити наявність податкового боргу можна на сайті Державної податкової служби України, у розділі «Переліки» (вкладка «Інформація про суб’єктів господарювання, які мають податковий борг» або за посиланням  https://cutt.ly/jykvYi2.  Інформація оновлюється щомісяця.

З початку 2020 року, за результатами проведення роз’яснювальних та профілактичних заходів, дистанційної комунікації з керівниками суб’єктів господарювання та боржниками ФОП, в рахунок погашення боргу забезпечено надходження до бюджету в сумі 30,6 млн гривень. В рахунок погашення заборгованості з ЄСВ надходження склали 44,1 млн гривень.

Додатково наголошуємо про своєчасну сплату грошових зобов’язань та внесків, в т.ч. для уникнення додаткових нарахувань штрафних санкцій та пені.

У зв’язку із запобіганням поширення вірусу COVID-19 ГУ ДПС у Сумській області рекомендує платникам користуватися електронними сервісами від Державної податкової служби та Електронним кабінетом.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою:  http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У випадку виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом платника слід звернутись до служби підтримки за телефоном 0 800 501 007 (напрямок 0) або за посиланням  http://cabinet.tax.gov.ua/help/. Для допомоги платникам податків Державна податкова служба розпочала серію відеоуроків, в яких роз’яснюється як правильно користуватися електронними сервісами, які розміщені за посиланням  https://cutt.ly/qykb7Mx

Поділитися