Допомога по частковому безробіттю на період карантину

28 квітня 2020 року офіційно опублікована постанова Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року № 306 «Про затвердження Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Зазначеною постановою визначено розмір допомоги по частковому безробіттю за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки, але не більше розміру мінімальної зарплати.

Допомога по частковому безробіттю надаватиметься на період карантину, а також протягом 30 днів після його завершення представникам малого та середнього бізнесу, які:

– зупинили або ж скоротили діяльність через карантин;

– сплачували єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності, за найманих працівників і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до центру зайнятості.

За отриманням цієї допомоги роботодавці повинні звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для подання документів. З детальною інструкцією, як роботодавцю оформити допомогу по частковому безробіттю можна ознайомитися на офіційному сайті Державної служби зайнятості за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/novyna/detalna-instrukciya-yak-robotodavcyu-oformyty-dopomogu-po-chastkovomu-bezrobittyu

Поділитися