Відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

17 квітня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Під час роботи комісії детально обговорювалось вжиття додаткових заходів щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, на території Лебединської міської ради.

Зокрема, членами комісії було прийнято рішення РЕКОМЕНДУВАТИ жителям Лебединської міської ради утриматися від пересування та перебування в громадських місцях, місцях поховань (кладовищах) у період вихідних і святкових днів (з 13 год. 01 хв. 18 квітня до 6 год. 00 хв. 21 квітня). А також мешканці міської ради задля збереження власного здоров’я і життя мають уникати масових скупчень людей, зокрема, утриматися від відвідування храмів, інших релігійних організацій у Пасхальні дні.

Заслухавши та обговоривши інформацію щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, на об’єктах, які продовжують діяльність в умовах карантину на території Лебединської міської ради, комісія вирішила:

  • суб’єктам господарської діяльності усіх форм власності, які продовжують діяльність в умовах карантину, розташованих на території Лебединської міської ради забезпечити виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 із змінами та доповненнями;
  • відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Лебединської міської ради посилити роз’яснювальну роботу щодо недопущення масових зібрань, зокрема у період Великодніх свят, інших святкувань та обрядових заходів з метою запобігання поширенню корона вірусної інфекції та інших інфекційних хвороб.

Після обговорення питання щодо посилення заходів із запобігання поширенню на території Лебединської міської ради захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. комісія вирішила:

  • РЕКОМЕНДУВАТИ жителям Лебединської міської ради, утриматися від пересування та перебування в громадських місцях, місцях поховань (кладовищах) у період вихідних і святкових днів (з 13 год. 01 хв. суботи до 6 год. 00 хв. першого робочого дня після вихідних (святкових) днів);
  • РЕКОМЕНДУВАТИ керівникам релігійних організацій та громад проводити богослужіння та релігійні обряди за відсутності вірян у закритих храмах, пропонувати висвітлювати богослужіння з використанням сучасних технологій онлайн. у вихідні і святкові дні;
  • відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Лебединської міської ради через засоби масової інформації, соціальні мережі та інші канали комунікації довести до жителів міста, суб’єктів господарської діяльності усіх форм власності, керівникам релігійних організацій та громад інформацію щодо посилення заходів із запобігання поширенню на території Лебединської міської ради захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *