Результати діяльності комунальних підприємств міста за 2019 рік

18 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради. Під час роботи членами виконавчого комітету та запрошеними на засідання розглядалось питання про результати діяльності комунальних підприємств міста за 2019 рік.

Начальник управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради Юрій Магаляс проінформував присутніх, що виконавчий комітет міської ради є засновником шести комунальних підприємств: «Лебединтеплоенерго», «Водоканал», «Комбінат благоустрою», «Лебединська житлово-експлуатаційна контора», «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» та «Бюро технічної інвентаризації». Загальний дохід (виручка) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) комунальних підприємств за 2019 рік склав 26,3 млн. гривень.

У цілому собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) комунальними підприємствами за звітний період склала 24,3 млн. гривень.

За результатами 2019 року чистий прибуток отримали два комунальних підприємства на суму 50 тис. гривень, а саме: комунальне підприємство «Бюро технічної інвентаризації» – 41 тис. гривень та комунальне підприємство «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» – 9 тис. гривень.

Середньооблікова чисельність працюючих на комунальних підприємствах станом на 01.01.2020 складає 186 осіб. Середня заробітна плата одного штатного працівника складає 5 489 гривень, що на 31,5 відсотка вище законодавчо встановленої мінімальної плати (4 173 гривень).

Заборгованість з виплати заробітної плати на комунальних підприємствах відсутня.

На балансі комунальних підприємств перебуває майно територіальної громади міста Лебедина, вартість якого складає 503 млн. гривень, рівень зносу основних засобів становить у середньому 69 відсотків.

За 2019 рік комунальними підприємствами сплачено податків та зборів до державного бюджету в сумі 5,7 млн. гривень, до місцевих бюджетів – в сумі 2,2 млн. гривень.

Також члени виконавчого комітету розглянули низку інших важливих питань.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *