Психологічна реабілітація

Психологічна реабілітація постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях у 2020 році

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. № 1057 затверджено Порядок проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (далі-Порядок). Цей Порядок визначає механізм організації проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Психологічна реабілітація надається постраждалим учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції та особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу. Будь-який учасник антитерористичної операції, який має статус учасника бойових дій чи особи з інвалідністю війни (наявне відповідне посвідчення) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення – має право звернутися до управління соціального захисту населення із заявою про надання послуг з психологічної реабілітації.

Учасник антитерористичної операції та постраждалі учасники Революції Гідності самостійно обирають суб’єкта надання послуг, у якому бажають пройти реабілітацію. Управління соціального захисту населення, суб’єкт  надання послуг та учасник антитерористичної операції, постраждалий учасник Революції Гідності укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках. Оплата послуг із психологічної реабілітації  проводиться управлінням соціального захисту населення шляхом відшкодування вартості таких послуг суб’єктам надання послуг відповідно до укладеного договору на підставі актів надання послуг.

Перелік суб’єктів надання послуг з психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях:

  1. ТОВ «Комплекс оздоровлення та відпочинку «Ірбіс» (Херсонська область, Нова Каховка, вул. Парижської Комуни, 5/126);
  2. ТОВ «Золота нива» (Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, вул. Чорноморська, 16);
  3. ТОВ «Санаторію «Токарі» (Сумська область, Лебединський район, с. Токарі , вул. Санаторна,96);
  4. ПАТ «Санаторій «Мошногір’я» (Черкаська область, Черкаський район, с. Будище, вул. Шевченка, 38);
  5. ДП «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт» (Одеська область, Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, вул. Гагаріна, 1а);
  6. ДП «Санаторій «Моршинкурорт» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» (Львівська Область, Стрийський район, м. Моршин, вул. Паркова площа, 3).

Відповідно до пункту 12 Порядку для проходження психологічної реабілітації отримувач послуг або його законний представник звертається до замовника послуг за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються:

  • копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;
  • копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;
  • копія посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності для осіб, які мають статус постраждалого учасника Революції Гідності.

Бажаючі отримати психологічну реабілітацію з числа постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях можуть звернутися з пакетом документів, який зазначений вище, в управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за адресою: м. Лебедин, вул. Леоніда Батютенка, 55, каб. 4, відповідальна особа – Сітак Євген Олександрович, телефон: (05445) 2-14-92, 0957961444.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *