Підвезення учнів закладів загальної середньої освіти до місць навчання

Питання організації підвезення учнів закладів загальної середньої освіти до місць навчання та у зворотному напрямку розглядалось сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим.

Начальник відділу освіти Тетяна Гримайло проінформувала присутніх, що з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти учнів шкіл міста, які проживають за межею пішохідної доступності протягом 2019-2020 навчального року здійснюється підвезення учнів шкіл міста з населених пунктів, що знаходяться за межами Лебедина. Всього учнів, що проживають за межею пішохідної доступності та потребують підвезення – 78 і всі вони протягом навчального року підвозяться до навчальних закладів. Рейсовим автобусом – 17 учнів, транспортом батьків – 14 учнів. Відділом освіти був забезпечений підвіз 47 учнів 5 закладів загальної середньої освіти міста: (ЗОШ І-ІІІ ст. №№1, 5, 6, 7 та ЗОШ І-ІІ ст. №4) та Комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» з населених пунктів: села Червленого та села Куданівка шкільним автобусом. Підвезення учнів здійснювалось відповідно до вимог чинного законодавства.

З метою організації та забезпечення підвезення учнів шкільним автобусом у 2019-2020 навчальному році був виданий наказ відділу освіти №142-ОД від 30.08.2019 року «Про підвезення учнів закладів загальної середньої освіти до місць навчання та у зворотному напрямку», яким передбачений педагогічний супровід учнів, що підвозяться до закладів та у зворотному напрямку та заходи щодо безпечної поведінки учнів під час їх перевезення до місць навчання та у зворотному напрямку, а також медичне забезпечення перевезення учнів. Розроблено та затверджено Інструкцію для водія автобуса за правилами безпеки під час перевезення дітей» та Паспорт маршруту станом на 30.08.2019 р. Педагогічне керівництво та супровід учнів протягом 2019-2020 навчального року здійснює супроводжуючий вихователь загальноосвітньої школи №4 Соловйова С.В.

З Червленівською сільською радою укладені договори про здійснення регулярних перевезень дітей та учнів, які проживають на території сільської ради та навчаються у закладах освіти міста Лебедина: договір №1 від 02.09.2019 року на суму 29430гривень 90 копійок (станом на 24.02.2020 року заборгованість по оплаті складає 14716 гривень та договір №2 від 09.01.2020 року, згідно з якими замовник (Червленівська сільська рада) зобов’язується сплатити відшкодування коштів за перевезення та амортизацію витрат на перевезення у розмірі 40419 гривень 75 копійок. За договором №2 станом на 24.02.2020 року розрахунок ще не здійснювався.

Шкільним автобусом здійснюється підвезення до Комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» учениці з особливими освітніми потребами.

Також Тетяна Олександрівна поінформувала присутніх про роботу із зверненнями громадян у відділі освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради. За 2019 рік було організовано та проведено 44 особистих прийоми громадян. До відділу освіти надійшло 41 звернення. Питання, які піднімалися авторами звернень, стосувалися кадрових питань, а саме – працевлаштування до закладів освіти, підтвердження трудового стажу, звільнення від оплати за харчування дітей у закладах освіти міста, організації інклюзивного навчання. Протягом року надійшло 1 звернення з Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, 2 звернення з Лебединської міської ради Сумської області, 1 – Сумського обласного контактного центру. Звернення з Урядової гарячої лінії до відділу освіти не надходили. Повторних звернень до відділу освіти не надходило. Усі звернення були розглянуті відповідно до вимог чинного законодавства, відповідей, наданих з порушенням термінів немає.

Інформування і роз’яснення з різних суспільно значущих проблем проводилося під час зустрічей з колективами громадян, освітянських науково-методичних заходах.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *