Здійснення заходів щодо ведення Державного реєстру виборців

Про стан виконання делегованих повноважень по здійсненню заходів щодо ведення Державного реєстру виборців у 2019 році говорили сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим. За словами начальника відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Лебединської міської ради Катерини Ільченко, у 2019 році відділом проведено 16 періодичних поновлень.

Так, згідно відомостей Лебединського МВ УДМС, за 2019 рік до відділу подана та оброблена інформація стосовно виборців:

  • які отримали паспорт громадянина України у зв’язку із зміною прізвища, імені, по батькові, дати або місця народження: 140;
  • відомості щодо набуття громадянства: 1;
  • відомості щодо скасування громадянства до відділу не надходили.

Згідно відомостей реєстраційного відділу виконавчого комітету Лебединської міської ради, за 2019 рік до відділу ведення Державного реєстру виборців подана та оброблена інформація стосовно виборців:

  • яким виповнилося 18 років: 155;
  • які зареєстрували своє місце проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці: 755;
  • які зняті з реєстрації за місцем проживання у відповідній адміністративно-територіальній одиниці: 559.

Згідно відомостей Лебединського міськрайонного відділу ДРАЦС за 2019 рік до відділу ведення Державного реєстру виборців подана та оброблена інформація стосовно виборців, які померли – 433.

Згідно відомостей Лебединського районного суду за 2019 рік  до відділу ведення Державного реєстру виборців подана та оброблена інформація стосовно виборців, які визнані судом недієздатними – 9. Відомості щодо скасування недієздатності не надходили.

Згідно відомостей Лебединського психоневрологічного інтернату щодо виборців, які постійно нездатні самостійно пересуватися за 2019 рік до відділу подано та оброблено інформацію стосовно 6 осіб.

Згідно відомостей Лебединського управління праці та соціального захисту населення  щодо виборців, які постійно нездатні самостійно пересуватися, за минулий рік до відділу подано та оброблено інформацію стосовно 106 осіб.

Всі відомості опрацьовані та внесені до бази даних.

Із суб’єктами подання відомостей про виборців та відділом ведення Державного реєстру виборців налагоджена тісна взаємодія, у кожного із суб’єктів призначено відповідальну особу за подання відомостей. Усі відомості подаються до відділу вчасно та за встановленими постановою ЦВК №6 від 13.01.2011 р. формами. Протягом 2019 року було проведено 4 робочі наради із суб’єктами подання відомостей про виборців, на яких розглядалися питання якості та повноти поданих відомостей у процесі періодичного поновлення та проблемні питання взаємодії з відділом ведення Державного реєстру виборців.

В процесі візуального контролю бази даних Реєстру та проведеної звірки персональних даних виборців з адресною картотекою Лебединського МВ УДМС відділом ведення Державного реєстру виборців було направлено 85 запитів на 377 осіб. З них: до Лебединського МВ УДМС — 35 запитів (158 осіб); до органів юстиції – 8 запитів (13 осіб); до інших органів (реєстраційний відділ виконавчого комітету Лебединської міської ради, Лебединського психоневрологічного інтернату) – 42 запити (206 осіб).

У результаті співпраці з іншими відділами ведення Реєстру та Службою розпорядника Реєстру, опрацювання відомостей періодичного поновлення та відповідей на запити, а також розгляду звернень у 2019 році було видано 1020 наказів керівника відділу ведення Державного реєстру виборців на 3482 особи, зокрема:

  • про внесення запису до бази даних Реєстру 119 наказів на 198 осіб;
  • про внесення змін до персональних даних виборців 361 наказ на 2233 особи;
  • про знищення запису бази даних Реєстру 86 наказів на 469 осіб;
  • про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси 454 накази на 582 особи.

До відділу ведення ДРВ надійшло:

  • 86 звернень виборців щодо внесення змін до даних у Реєстрі;
  • 10 звернень виборців щодо включення до бази даних у Реєстрі;
  • 582 звернення щодо тимчасової зміни місця голосування;
  • 566 осіб перевірили себе у особистому кабінеті виборців;
  • 568 осіб перевірили свої дані у Державному реєстрі виборців особисто;
  • 23 особи звернулися щодо отримання своїх персональних даних з Реєстру (виборці, що зареєстровані в Донецькій та Луганській обл.);
  • 4 звернення УДМС щодо отримання ІПД з Реєстру.

Відділом ведеться адресний реєстр, де вносяться зміни про геоніми та будинки. Ведеться постійна прив’язка будинків до виборчих дільниць, що діють на постійній основі:

  • внесено змін в Реєстр постійних виборчих дільниць — 27 (у побудинковому складі)
  • сформовано та направлено до ЦВК 1 подання щодо зміни адреси приміщення для голосування ВД № 590802 з метою забезпечення виборчих прав громадян
  • змінено юридичну адресу СВД  № 590806;
  • доведено до актуального стану назву закладу де знаходиться ВД № 590798.

Ведеться геоінформаційна підсистема автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”, до якої постійно вносяться зміни.

Відділом постійно ведеться моніторинг та перевірка:

  • “Аналізу розбіжностей даних”;
  • осіб з переліку указу Президента щодо набуття/скасування громадянства України;
  • обліку судових рішень про визнання фізичної особи недієздатною та про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи.

У випадку необхідності вносяться зміни.

У процесі підготовки до проведення виборів Президента України 31.03.2019, повторного голосування з виборів Президента України 21.04.2019 та позачергових виборів народних депутатів України 21.07.2019 відділ, починаючи з 28.02.2019 та до 26.04.2019, а також з 27.05.2019 до 26.07.2019 працював без вихідних з метою дотримання строків щодо отримання відомостей від суб’єктів подання, вчасного виготовлення та передачі попередніх та уточнених списків виборців та іменних запрошень та з метою забезпечення дотримання виборчих прав громадян.

Було налагоджено тісну співпрацю з дільничними виборчими комісіями. Зокрема, перед передачею списків та запрошень з головами ДВК було проведено навчання щодо порядку роботи зі списками та запрошеннями та щодо взаємодії ДВК та ДРВ.

Під час підготовки до проведення виборів відділ провів звірку з навчальними закладами щодо виявлення невключених 18-тирічних до Реєстру. Також, на сайті було розміщено 4 повідомлення щодо роз’яснень про можливість тимчасової зміни місця голосування та перевірки наявності своїх ідентифікаційних персональних даних у Реєстрі з використанням інтернет-ресурсу.

Відповідно до вимог комплексної системи захисту інформації Реєстру у відділі оновлено два автоматизованих робочих  місця.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *