Працювала спостережна комісія

23 січня у стінах виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулося чергове засідання спостережної комісії. Під час роботи комісії її членами та запрошеними було затверджено план роботи на 2020 рік.

А також під час засідання було розглянуто питання щодо організації виховної роботи з особами, засудженими до кримінального покарання, не пов’язаного із позбавленням волі. Начальник Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух поінформував присутніх, що станом на 01.01.2020 на обліку в Лебединському районному секторі з питань пробації перебуває 58 осіб, це засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та правопорушники.

Протягом звітного періоду по обліках Лебединського районного сектору з питань пробації  пройшло 126 осіб, з них 14 жінок та 2 неповнолітніх.

Протягом 4 кварталу 2019 року проведено 3 спільних наради: 2 наради з Лебединським ВП ГУНП в Сумській області, 1 спільна нарада з Лебединським МЦСССДМ та ССД Лебединської міської ради, на яких розглядались питання стану рецидивної злочинності та зменшення її кількості серед засуджених, які перебувають на обліку, зокрема засуджених молодіжного віку, планування та проведення спільних перевірок засуджених, вивчення нормативних документів, що регламентують роботу служб під час виконання їх функціональних обов’язків.

Протягом звітного періоду 2 особам, які не виконали обов’язки, покладені на них судом, умовну міру покарання було замінено на реальну, за ст. 389 ч. 2 та ст. 78 ч. 2 КК України.

Щомісяця відповідно до плану роботи проводяться «Дні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» на базі сектору (перший та третій понеділок кожного місяця), де присутній спеціаліст центру, який проводить роз’яснювальну роботу серед молоді та, за необхідності, надає соціальні послуги підобліковим.

Хотілося б відзначити, що перш за все, у напрямку профілактичної роботи Лебединський районний сектор з питань пробації тісно співпрацює зі спостережною комісією при виконавчому комітеті Лебединської міської ради, Лебединським МЦСССДМ, Лебединською філією СОЦЗ, службою у справах дітей виконавчого комітету Лебединської міської ради, Лебединським ВП ГУНП в Сумській області, Лебединським бюро вторинної безоплатної правової допомоги, громадськими та релігійними організаціями міста, відділом з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Лебединської міської ради. Так протягом жовтня-грудня 2019 року із зазначеними структурами було проведено низку заходів, а саме: «Україна – козацька держава», «16 днів проти насильства», «Добрими вчинками повниться світ», «Попередження правопорушень серед учнівської молоді», «Наше майбутнє у наших руках», «Життя людини – найвища цінність», «Хочеш змінити світ – почни з себе», «Знай свої права та не порушуй прав інших» та ряд інших. Інформація про проведені заходи публікувалась на офіційному сайті Лебединської міської ради.

Одним із досить дієвих форм роботи спостережної комісії є запрошення на засідання комісії підоблікових Лебединського РС з питань пробації з метою заслуховування поведінки та способу життя осіб, що перебувають на обліку. Протягом 4 кварталу 2019 року засідання комісії відвідали 4 особи що перебувають на обліку.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *