Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку у місті за 2019 рік

Про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті за 2019 рік говорили сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим. За інформацією начальника Лебединського відділення поліції Дмитра Отставних, протягом 2019 року основні зусилля служб та підрозділів Лебединського відділення поліції були направлені на виконання завдань щодо захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань, протидії злочинності, охорони публічного порядку та безпеки.

За звітний період до Лебединського ВП надійшло 229 заяв та повідомлень громадян по м.Лебедину, які містили ознаки кримінального правопорушення та були внесені до ЄРДР.

За результатами розслідування 115 кримінальних проваджень направлено до суду з обвинувальними актами, 21 – направлено до суду з угодою про примирення, по 4 кримінальним провадженням слідство зупинено на підставі ст. 280 КПК України, 2 – направлено до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності та 3 кримінальних провадження направлено до суду з угодою про визнання винуватості. По 84 злочинам – триває слідство.

3 229 кримінальних проваджень: 38 – невеликої тяжкості; 114 – середньої тяжкості; 69 – тяжких; 8 – особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Під час проведення профілактичних заходів, з метою недопущення вчинення злочинів на території міста за 2019 рік працівниками Лебединського ВП було складено 1795 адміністративних протоколів, з яких:

  • за ст.44 КУпАП (незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах) – 8;
  • за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) – 123;
  • за ст.152 КУпАП (порушення державних стандартів у сфері благоустрою нас. пунктів) – 19;
  • за ст.176 КУпАП (виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) – 47;
  • за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) – 80;
  • за ст.187 КУпАП (порушення правил адміністративного нагляду) – 62.

За звітний період було накладено штрафів на суму 609415 грн., з них сплачено – 246195 грн.

За вказаний період до суду було направлено 8 кримінальних проваджень, які були скоєні неповнолітніми, з них 5 крадіжок, 1 хуліганство, 1 вимагання грошових коштів та 1 ДТП. За невиконання батьками своїх обов’язків до адміністративної відповідальності за ст.184 ч.1,2 КУпАП було притягнуто 44 особи по м. Лебедин.

Працівники Лебединського ВП вже не один рік практикують проведення екскурсій для школярів, що позитивно впливає на дітей та їх свідомість.

Особливо часто екскурсії проводяться під час літніх канікул, тому наші двері завжди відкриті для підростаючого покоління.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання («Мак», «Розшук», «Зброя,вибухівка»), під час яких за місцем проживання була здійснена перевірка осіб, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя. Вказані особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у районах міста зі складною оперативною обстановкою проводяться відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевіряються особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя.

Вказані особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

Крім того, перевіряються місця масового відпочинку молоді, навчальні заклади з метою виявлення фактів незаконного обігу наркотичних засобів серед неповнолітніх, виявлення фактів втягнення неповнолітніх в злочинну діяльність, пияцтво та жебрацтво.

Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку. У місті систематично проводяться масові заходи, під час яких до охорони громадського порядку залучається особовий склад Лебединського ВП. За звітний період поліцейські 48 разів були задіяні до проведення масових заходів, які проходили на території міста. Безпеку та порядок забезпечували 164 працівника поліції. Під час проведення заходів порушень громадського порядку не допущено.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *