Тиждень права проходив у бібліотечних закладах міста

З метою покращення роботи бібліотек міста щодо правової освіти населення, профілактики правопорушень серед дітей та молоді, сприяння формуванню їх духовної культури та всебічного розвитку, у книгозбірнях проведено низку заходів в рамках Всеукраїнського тижня права.

У бібліотеках оформлено тематичні книжкові виставки: «Юридичні поради», «Молодь у злагоді з законом», «Держава Україна та її закони», «Мир і дружба – не дива або Знай свої права», на яких представлено новинки правознавчих видань із фондів бібліотек.

У актовому залі Кобижчанського клубу працівники міської бібліотеки №1 провели годину проблемних запитань «Озирнись, на свій вчинок подивись!» з учнями 6 класу ЗОШ №3. Дітям було цікаво і корисно довідатись про свої права та відповідальність за правопорушення згідно чинного законодавства України.

На захід було запрошено інспектора ювенальної превенції Лебединського відділення поліції Тетяну Криницьку. На заході було обговорено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему адміністративних та кримінальних правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння. Життєві приклади та ситуації, які були розглянуті під час зустрічі, змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони та не порушувати їх.

 

Працівники міської бібліотеки №2 організували круглий стіл «Закон. Право. Обов’язок.» для учнів початкових класів ЗОШ №5, на якому обговорили різноманітні правові питання.

Всеукраїнський тиждень права пройшов в книгозбірнях цікаво та змістовно, і засвідчив небайдужість молоді до питань  формування правової свідомості та правомірної поведінки.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *