Знай свої права та не порушуй прав інших

Адміністративна та кримінальна відповідальність та покарання неповнолітніх має свої особливості, які обумовлені недостатністю інтелектуального розвитку, життєвого досвіду, соціально-психологічними особливостями особи. На запрошення вчителів Лебединської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №7 11 грудня для учнів 9-11 класів начальником Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом та юристом Лебединського бюро безоплатної правової допомоги Євгенією Логвіненко була проведена виховна година на тему: «Відповідальність неповнолітніх за порушення законодавства».

Юрист Лебединського бюро розповіла про відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних проступків. Розглянуто було поняття адміністративної відповідальності, види адміністративних стягнень, наслідки, які настають за вчинені правопорушення. Окремо зупинились на прикладах адміністративних проступків, які були вчинені неповнолітніми в м. Лебедин та Лебединському районі у цьому році (дрібне хуліганство, вживання слабоалкогольних напоїв, куріння, невиконання батьківських обов’язків, керування  транспортними засобами особами, які не мають права керування та посвідчення водія).

Анатолій Глух розповів про кримінальну відповідальність неповнолітніх за вчинення кримінальних правопорушень та наслідки протиправної діяльності, навів приклади своєї роботи.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *