Правова обізнаність суб’єктів пробації

10 грудня з метою правової обізнаності суб’єкти пробації завітали до Лебединського бюро правової допомоги разом з начальником Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом. У приміщенні бюро присутні ознайомились з довідковими матеріалами, а також отримали інформацію про безоплатну правову допомогу: що таке безоплатна правова допомога, хто може її отримати.

«Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел. Отримати таку допомогу має право кожен. Тож звернутися за наданням зазначеної допомоги мають право не лише громадяни України, а й іноземні громадяни, особи без громадянства, біженці, тобто усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. Безоплатна вторинна правова допомога полягатиме у наданні таких правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Право на безоплатну вторинну правову допомогу, на відміну від первинної, мають лише окремі категорії осіб, визначені Законом, з урахуванням двох критеріїв – критерію малозабезпеченості та належності до тих категорій осіб, для яких законами вже закріплено право на безоплатну правову допомогу», – розповіла присутнім Євгенія Логвіненко.

Анатолій Глух подякував юристці бюро та наголосив, що незважаючи на те, що у сучасній правовій державі існує така організація, яка захищає незахищені верстви населення, кожен повинен нести відповідальність за свої вчинки та усвідомлювати  наслідки протиправної поведінки.

Наприкінці зустрічі фахівець надала відповіді на запитання, які виникли у присутніх та роздала інформаційні буклети.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *