Лебедин відзначив День Гідності та Свободи

З гімну України біля пам’ятного знаку «Кам’яний хрест захисникам України» розпочалися заходи з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. Студентська та шкільна молодь, представники міської влади, учасники бойових дій, представники громадських організацій, мешканці міста зібралися сьогодні, аби разом віддати шану мужності і патріотизму тих, хто виступив на захист демократичних цінностей, відстояв національні інтереси і європейський вибір нашої держави.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції громадян у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Для українського суспільства стало очевидним, що країна стрімко рухається до цілковитого авторитаризму з його зневагою до засадничих прав людини, тотальною корупцією, свавіллям правоохоронних органів, репресіями та терором, що змусило українців вийтина протестні акції по всій країні.

Міський голова Олександр Бакликов звернувшись до присутніх, зазначив, що ми не маємо морального права забути подвиги учасників Революції Гідності, всіх, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, адже їх подвиг є неоціненним для України, а також учасників АТО та ООС, які і зараз відстоюють інтереси народу України.

Борис Ткаченко, історик, краєзнавець, письменник, Почесний громадянин міста Лебедина, зробивши екскурс в історію, акцентував увагу присутніх на тому, що український народ завжди боровся за волю, незалежність, дотримання прав і свобод людини і громадянина.

Історик, краєзнавець, директор спеціальної школи-інтернат Анатолій Удод підкреслив, що під час Революції Гідності український народ повстав проти тих, хто жив злом і проклинав демократію. Анатолій Васильович продекламував тематичні рядки власного вірша:

«Не прокладай до щастя шлях плечем –

Не ті дурні, хто виховані й чемні.

Не грай з нікчемами по правилах нікчем,

Бо у нікчем і правила нікчемні.»

Патріотичними піснями привітали присутніх солісти міського відділу культури і туризму Світлана Циханська та Олена Червяк.

Пам’ять про загиблих героїв присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *