Хочеш змінити світ – почни з себе!

Саме під такою назвою проходив інформаційно-роз’яснювальний захід для суб’єктів пробації. У рамках проведення акції «16 днів проти насильства» та з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства та формування ненасильницької ідеології у суспільстві, 18 листопада начальник Лебединського районного сектору філії Державної установи “Центр пробації” в Сумській області Анатолій Глух разом з спеціалістом Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Наталією Гаврилюк та юристом бюро безоплатної вторинної правової допомоги Євгенією Логвиненко провели тематичну інформаційну годину.

Організатори зустрічі розповіли учасникам зібрання, які є види насилля (психологічне, сексуальне, економічне, фізичне), про відповідальність за вчинення насильницьких дій та про установи до яких можна звернутися за допомогою у випадку потерпання від насильницьких дій.

«На сьогоднішній день проблема насильства досить актуальна, її не можна замовчувати. Проблема насильства вимагає цілеспрямованих та обміркованих дій державних установ і громадських організацій, підтримки соціальних служб, правоохоронних органів, кожного з нас особисто, адже недарма говорять: «Хочеш змінити світ – почни з себе», – наголосив начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Година спілкування мала на меті привернути увагу суб’єктів пробації до актуальної на сьогоднішній день проблеми подолання насильства у сім’ї і жорстокого поводження з дітьми, а також донести до присутніх розуміння того, що насилля є порушенням прав людини. Адже найвищою цінністю будь-якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *