Міжнародний день студента

17 листопада має особливе значення для студентів всього світу, адже це – Міжнародний день студента. Це свято зближує та об’єднує молодих людей усього світу, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів.

Незважаючи на те, що студентська молодь відрізняється веселою вдачею, це свято має сумну передісторію. 28 жовтня 1939 празькі студенти вийшли на демонстрацію на честь річниці утворення своєї держави. Чехословаччина на той час була окупована німцями, які поставилися до цього заходу без особливого пієтету. Проти демонстрантів виступили регулярні війська, в результаті зіткнень загинув студент-медик Ян Оплетал. Його похорони, які відбулися 15 листопада, дали поштовх до нових акцій протесту. 17 листопада були заарештовані і відправлені до концентраційного табору більше 1200 студентів. 9 осіб страчені без суду. А через два роки в Лондоні на зустрічі студентів з різних країн було вирішено вважати 17 листопада Міжнародним днем солідарності студентів.

Сьогодні День студента є символічним об’єднанням студентів усіх факультетів і всіх навчальних закладів. Студенти у цей День традиційно веселяться на повну силу, забувши про майбутню сесію, заліки і “хвости”. Без уваги не залишаються ні клуби, ні дискотеки, ні навіть посиденьки в гуртожитку. В цей день бажаємо студентам здоров’я і бадьорості, щастя й успіхів у всіх їхніх починаннях!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *