Попередження правопорушень серед учнівської молоді

Проблема злочинності серед неповнолітніх, на жаль, не втрачає своєї актуальності, тому перед державою та її структурами постають завдання попередити злочинність у молодіжному середовищі. З цією метою 13 листопада начальник Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух провів захід виховного характеру на тему: «Попередження правопорушень серед учнівської молоді» для учнів старших класів загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 5.

Під час бесіди з учнями начальник уповноваженого органу з питань пробації розповів про необхідність знання, розуміння та дотримання неповнолітніми законів, норм поведінки, своїх обов’язків перед суспільством, усвідомлення ними своїх неправомірних вчинків, відповідальності і вироблення у них правової свідомості. Поінформував про основні причини скоєння правопорушень підлітками та шляхи їх усунення. Наголосив на основних факторах, які стають причиною вчинення правопорушень неповнолітніми: вживання підлітками алкоголю, наркотиків, тютюнопаління, відсутність життєвої позиції, асоціальне коло їх спілкування. «Людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні життєві обставини. Часто діти і підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Проте гуманне ставлення до дітей у суспільстві аж ніяк не означає, що треба потурати їм у всьому. Навпаки, слід перевиховувати. Адже багато дорослих злочинців починали свою «злочинну кар’єру» ще у підлітковому віці» – звернувся до присутніх Анатолій Глух.

Проведення заходу у такому форматі сприяє тому, щоб переконати молодь у перевагах жити за загальноприйнятими законами та у майбутньому не мати проблем із законом.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *