Наслідки ухилення від відбування покарання з випробування

4 листопада з метою попередження вчинення повторних кримінальних правопорушень, начальник Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух провів для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку інформаційну годину на тему: «Наслідки ухилення від відбування покарання з випробування».

Під час бесіди суб’єктам пробації було нагадано порядок та умови відбування покарання з випробування, а також вкотре роз’яснено про наслідки ухилення від відбування покарання з випробуванням. Анатолій Глух в черговий раз пояснив засудженим особам зміст 78 статті Кримінального кодексу України, наголосивши, що «якщо засуджений не виконує покладені на нього обов’язки або систематично вчиняє правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання».

«Кожен з вас несе персональну відповідальність за свої вчинки. І лише ваше свідоме ставлення до відбування покарання та бажання виправитися є важливим завданням для кожного. Не виконуючи обов’язки, покладені на вас судом «сьогодні», ви ставите під сумнів ваше «завтра», яким буде ваше майбутнє – залежить лише від вас!» – звернувся до присутніх начальник уповноваженого органу з питань пробації.

Проведення заходу у такому форматі сприяє формуванню у засуджених  почуття відповідальності за свої вчинки та усвідомлення важливості виконання обов’язків покладених на них судом.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *