Нові надходження до колекції художнього музею

У листопаді 2019 року колекція художнього музею поповнилася новими експонатами. Серед надходжень: твори живопису, графіки та нумізматики, подаровані музею за останні кілька місяців.

Зокрема, до основного фонду художнього музею включена живописна робота Дмитра Маковецького «Перший сніг», 2018 (експонується у вестибюлі музею), чий оригінальний та самобутній стиль відзначили лебединці під час його персональної виставки «Барви життя» у вересні 2019 року.

Маковецький Д.В. “Перший сніг”, 2018

Не менш цікаві акварельні роботи сумської художниці Олександри Трегубової «Дари саду» та «Осінній натюрморт», виконані у 2017 році та передані в дар художньому музею до Дня художника у 2019 році.

Трегубова О.І. “Осінній натюрморт”, 2017

Трегубова О.І. “Дари саду”, 2017

Серед інших надходжень – ювілейна монета до 200-річчя Михайла Миколайовича Петренка, що включена до нумізматичної колекції художнього музею. Щодо самої монети, то вона була подарована музею лебединським істориком Валентиною Знаменщиковою.

До науково-допоміжного фонду художнього музею включена живописна робота молодого сумського художника Володимира Ільченка «На схилах грають тіні», 2014, подарована автором після своєї виставки «Присутність» у травні цього року.

Ільченко В.В. “На схилах грають тіні”, 2014

На сьогодні колекція музею нараховує 2413 одиниць зберігання (2006 предмети основного фонду та 407 предметів – допоміжного фонду), в тому числі твори живопису, графіки, скульптури, старовинних художніх меблів, кераміки від XVII до ХХІ століття.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *