Фестиваль спорту, краси і здоров’я

25 жовтня у стінах загальноосвітньої школи №6 відбувся IV-й фестиваль спорту, краси і здоров’я, який проходив за підтримки голови Сумського обласного відділення НОК України, української біатлоністки, заслуженого майстра спорту України, срібної призерки зимових Олімпійських ігор 1998 року в Нагано Олени Петрової, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної та шкільної освіти Сумського обласного інституту післядипломної освіти, керівника лабораторії з проблем здоров’я спрямованої діяльності в закладах освіти Валентини Успенської.

Відкрила фестиваль директор школи, президент «Лебединської організації боксу» Валентина Верхова, яка зазначила, що метою заходу є залучення учнів до активного і здорового способу життя, підвищення їхнього естетичного рівня і популяризація змістовного відпочинку для всієї родини.

На святі були присутні заступник міського голови Лебединської міської ради Олена Кірєєва, методист відділу освіти Микола Римар, голова громадської організації Спілка учасників бойових дій та інвалідів АТО «Побратим» Олег Верхов, голова Ради школи, депутат міської ради – Дмитро Коваленко, голова загальношкільного батьківського комітету Тетяна Машкова, директор Лебединської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Тетяна Фролова.

У рамках фестивалю проводилися спортивні змагання. Змагалися три команди: збірна команда батьків «Дружба», команда учнів 10-го класу «Форсаж» і команда учнів 11-го класу «Еверест».

В програмі змагань були естафети з кеглями, футбольна, флорбольна, боулінг, «Кенгуру», перетягування канату.

Гучні аплодисменти лунали на честь юних боксерів школи та їхнього тренера – Віталія Орєхова. Завдяки майстерності і вимогливості тренера і наполегливій праці маємо гарні результати юних боксерів: на Чемпіонат Європи з боксу серед школярів, який проходивз 2 по 12 серпня 2019 року у місті Тбілісі (Грузія) Денис Заплюсвічка виборов для України бронзову медаль; у вересні цього року у м. Суми відбувся Чемпіонат Сумської області з боксу, де за підсумками чверть фінальних, півфінальних та фінальних поєдинків золоті медалі вибороли учні нашої школи – бронзовий призер Чемпіонату Європи з боксу, кандидат у майстри спорту з боксу – Денис Заплюсвічка, кандидат у майстри спорту – Ростислав Прокопович, Олександр Стеблянко, Давід Зінаков, Богдан Плаходько, срібло – Назар Плахотько, Іван Бугрименко; з 7 по 13 жовтня 2019 року у Одесі проходив Чемпіонат України з боксу середюніорів 2004-2005 року народження, на яких Сумщину представляв бронзовий призер Чемпіонату Європи серед юніорів 2019 року, кандидат у майстри спорту з боксу Денис Заплюсвічка. На цих змаганнях він провів п’ять поєдинків та у п’яти одержав перемогу, за що був нагороджений золотою медаллю.

Голова громадської організації Спілка учасників бойових дій та інвалідів АТО «Побратим» Олег Верхов від імені організації вручив керівнику секції боксу, тренеру Віталію Орєхову відзнаку «За розвиток українського спорту» за значний внесок у розвиток спорту серед молоді, пропаганду здорового способу життя, збереження традицій українського козацтва та з нагоди традиційного шкільного фестивалю спорту, краси і здоров’я. Також він вручив Грамоту Денису Заплюсвічці.

60% учнів школи відвідують різні спортивні секції, хореографічні гуртки. Своє захоплення окремими видами спорту продемонстрували учні старших класів під час виконання спортивної композиції.

Свято супроводжувалось виступом хореографічного колективу «Соняшник» (керівник Ірина Усенко). Колектив є дипломатом Всеукраїнського фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Танцююче покоління-2019», Всеукраїнського фестивалю – конкурсу хореографічного мистецтва «Freedom -2018» у м.Ромни, Всеукраїнського фестивалю – конкурсу «Dancing Stars» 2018 м.Суми, обласного конкурсу народного танцю «Віночок дружби» -2019 р. та багатьох інших конкурсів. Акробатичне танго виконували Валерія Павлішена та Кирил Римар.

Спортивно-бальні танці дарували всім присутнім учениці Наталя Нагиба (1-й клас), Вікторія Валюх (2-й клас), Влада Лозицька (4-й клас) і Вікторія Пономаренко (7-й клас), які є учасниками хореографічного колективу «Royal Dance» (керівники Іван Лисенко та Анна Гонтар).

Протягом всього свята ведучі Дар’я Коршок, Маргарита Попельнух, Олександр Бондар, Максим Романенко розповідали про спортивне життя школи.

Завершився фестиваль підведенням підсумків і нагородженням команд подарунками від Національного олімпійського комітету України та батьківського комітету та традиційним фото на згадку.

Більше фото – альбом “Фестиваль спорту, краси і здоров’я”

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *