75-ту річницю визволення України відзначили у книгозбірнях міста

28 жовтня наша країна відзначає День визволення України від фашистських загарбників. День, коли українці вшановують пам’ять воїнів, що загинули у боях за визволення України від німецьких окупантів, мільйонів наших земляків, які постраждали або були закатовані під час окупації, а головне – ветеранів Другої світової війни, які дожили до сьогодення та є для всіх прикладом відваги та мужності.

У рамках відзначення 75-ї річниці визволення України у бібліотечних закладах міста було проведено ряд заходів: історико-патріотична викладка літератури «Заради миру пам’ятаймо про війну», бесіда біля книжкової виставки «Україна. Визволення.», історична хвилина біля книжково-ілюстративної виставки «Війна пройшла крізь наші душі», інформаційна вітрина «Доземний вам уклін і вічна шана».

На історичний віраж «Книга пам’яті України розповідає…» завітали до бібліотеки №1 учасники військово-патріотичного клубу «Пам’ять», що діє при ЗОШ №3 (керівник Ольга Шиян). Під час проведення заходу присутні дізналися про тематичну літературу в фонді бібліотеки, про трагічні події тих далеких часів та переглянули відеофільм «Україна: роки протистояння».

   

Після заходу учні разом з бібліотекарами завітали на гостини до ветерана Другої світової війни, військового льотчика Михайла Логвиненка. Гості з нагоди свята привітали учасника бойових дій квітами та солодощами. Михайло Іванович розповів дітям про свій бойовий та життєвий шлях, та про надзвичайні пригоди льотчика, який не раз бував на крок від смерті. На закінчення зустрічі учні побажали ветерану міцного здоров’я та довгих років життя, а він учням – досягнень у навчанні.

Проведені заходи дають змогу юному поколінню дізнатися щось нове для себе, поринути хоча б на мить у ті події, які ми не маємо права забувати, заради мирного майбутнього України!

Лебединська міська бібліотека.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *