Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє:

 у січні–вересні 2019 р. на Сумщині вироблено 46,3 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 306,0 тис.т молока та 326,4 млн.шт яєць тощо.

 За обсягами виробництва м’яса найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують майже 70% від загального обсягу виробництва м’яса в області.

Щодо виробництва молока: найкраще спрацювали підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів. Середній надій молока у січні–вересні 2019р. становив 4015 кг на одну корову.

Станом на 1 жовтня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 147,3 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 73,0 тис.голів корів), 121,7 тис.голів свиней, 44,7 тис.голів овець та кіз, 6994,7 тис.голів свійської птиці.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *