Сьогодні Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований 2007 року Європейським Парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, – особливо жінками та дітьми, – небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. Україна, оголосивши курс на євроінтеграцію, приєдналася до основних міжнародних нормативно-правових актів у сфері протидії торгівлі людьми та прийняла національне законодавство.

Для Мінсоцполітики як національного координатора у сфері протидії торгівлі людьми відзначення Європейського дня боротьби з цим злом – це ще один привід заявити про актуальність проблеми, а також необхідність консолідації зусиль державних органів влади, органів місцевого самоврядування та громадськості для надання допомоги постраждалим особам.

Сьогодні проводяться загальнодержавні заходи, які включають трансляцію по всій території України соціальних відеороликів, розміщення білбордів та сіті-лайтів з відповідними зображеннями соціальної реклами.

На території  Сумської області діє Громадська організація «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини». Технічне завдання ліги передбачає організацію інформування жителів усіх територіальних громад Сумської області, які постраждали від торгівлі людьми або належать до груп ризику, щодо гідного та безперешкодного доступу до допомоги і захисту, а також до послуг із попередження торгівлі людьми; організація підвищеного рівня професійної компетенції спеціалістів соціальної сфери, які взаємодіють у напрямку протидії торгівлі людьми. Ліга також надає послуги з організації роботи виїзного консультативного пункту, супроводження та консультування мешканців громади, надання матеріальної та фінансової допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації! Тому лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми у суспільстві!

В Україні діє гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

0800505501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *