До уваги голів правлінь ОСББ, представників ініціативних груп, які планують створити ОСББ

Нагадуємо, що проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для сталих енергоефективних рішень» (#HOUSES) проводить набір на навчання (на БЕЗКОШТОВНІЙ ОСНОВІ) представників ініціативних груп, які планують створити ОСББ та діючих ОСББ. Навчання проходить у місті Лебедині протягом ЖОВТНЯ-ЛИСТОПАДА 2019 року один раз на тиждень (попередньо щоп’ятниці о 10:00) у приміщенні управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради за адресою: пл. Волі, 19, м. Лебедин.

По закінченню навчання видається Сертифікат Проекту HOUSES.

Навчання в рамках проекту #HOUSES включає в себе наступні теми.

  1. Відносини власності в багатоквартирному будинку (Склад спільного майна багатоквартирного будинку – Обов’язки (спів)власників – Окремі питання: ЖБК, “балансоутримувачі”, “комунальна власність”).
  2. Управління багатоквартирним будинком та його форми (Поняття управління багатоквартирним будинком – Співвідношення управління і утримання багатоквартирного будинку – Склад витрат з управління – Порядок прийняття спільних рішень – Форми управління багатоквартирним будинком – Характеристика “безпосереднього” управління – Характеристика управління управителем).
  3. Правові засади ОСББ: створення, функціонування, взаємодія з іншими структурами (Правовий статус ОСББ в Україні – Порядок створення і державної реєстрації ОСББ – Зміст статуту ОСББ – Органи управління ОСББ – Порядок прийняття рішень загальними зборами ОСББ).
  4. Налагодження роботи в ОСББ (чи необхідно “приймати” будинок в управління – Технічна документація – “Баланс” – Самозабезпечення – Засади відносин зі співвласниками – Відносини з виконавцями комунальних послуг.
  5. Поточна діяльність ОСББ (Фонди, кошторис і внески в ОСББ).
  6. Робота зі збору внесків і платежів в ОСББ (Фінансова дисципліна правління і співвласників – Робота з неплатниками: класифікація неплатників та засоби впливу на них- Юридичні засоби впливу на боржників- робота з «відсутніми» боржниками).
  7. Місце ОСББ на ринку комунальних послуг (Моделі організації договірних відносин з надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку – Принципи комерційного обліку комунальних послуг – Роль і місце ОСББ в наданні комунальних послуг (стосунки з монополістами).
  8. Асоціації ОСББ (Що таке асоціація ОСББ – Вигоди і ризики об’єднання в асоціацію – Засади діяльності асоціації ОСББ).
  9. Можливості співпраці ОСББ та управителя (Управління з управителем: визначення понять та взаємозв’язок- Чим сучасний управитель відрізняється від ЖЕКу «старого зразка» -Поняття послуги з управління- Чим управління будинком через ОСББ відрізняється від управління через управителя – особливості укладання договорів про надання послуги з управління в ОСББ – Облік доходів та витрат в ОСББ з управителем).
  10. Взаємодія ОСББ з органами державної влади і місцевого самоврядування Що може і що повинне ОСББ – Що можуть і що повинні органи державної влади і місцевого самоврядування – Як уберегти ОСББ від невластивих функцій).
  11. Перевірки в ОСББ органами державної влади і місцевого самоврядування (Хто і як може перевіряти ОСББ та управителів – Як проводяться перевірки – Що треба знати, якщо ОСББ є у плані проведення перевірок -Як підготуватися та спокійно пережити перевірку).
  12. Комунікації в ОСББ (особливості комунікацій в ОСББ– маніпуляції в комунікації – конфлікт та як його побороти-ефективна презентація: як утримувати увагу аудиторії та ефективно передавати необхідну вам інформацію).

Записатись на навчання або отримати довідкову інформацію про Проект ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для сталих енергоефективних рішень» (#HOUSES) Ви можете зателефонувавши за номером 050 386 9227, чи написавши на e-mail: tamara.kharchenko@undp.org (координатор Проекту в Сумській області Тамара Харченко) або ж за адресою: пл. Волі, 19, м. Лебедин, тел. (05445) 20069 (управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради).

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ПРОЕКТУ – ОТРИМУЙТЕ ЗНАННЯ – УПРАВЛЯЙТЕ БУДИНКОМ ЯКІСНО ТА ЕФЕКТИВНО!

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *