Обговорювали проблему торгівлі людьми у сучасному світі

10 жовтня у приміщенні Лебединської міськрайонної філії Сумського ОЦЗ спеціалістами Лебединського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом зі студентами Лебединського педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка було організовано та проведено семінар «Торгівля людьми у сучасному світі».

Торгівля людьми – це глобальний злочинний бізнес. Він є настільки прибутковим, що охоплює майже увесь світ. Серед найголовніших порушень прав людини у сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». І як не прикро констатувати факт, але Україна є і країною призначення, і країною транзиту, і країною походження саме торгівлі людьми.

Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.

Тому з метою запобігання виникненню цієї проблеми серед такої вразливої категорії населення як безробітні, під час семінару детально обговорювалися питання безпечної міграції, безпечного працевлаштування, пояснювали про форми торгівлі людьми, які існують. Проінформували про перелік державних органів, у компетенції яких виявлення, протидія та захист постраждалих від торгівлі людьми.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *