Запрошуємо на виставку скульптури «Пластика Івана Кавалерідзе»

16 жовтня 2019 року Лебединський міський художній музей ім. Б.К. Руднєва гостинно запрошує всіх охочих на відкриття виставки скульптури із колекції Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького «ПЛАСТИКА ІВАНА КАВАЛЕРІДЗЕ В УКРАЇНСЬКОМУ  МИСТЕЦЬКОМУ ПРОСТОРІ ХХ СТОЛІТТЯ».

Іван Петрович Кавалерідзе (1887–1978) – найзначніший український скульптор ХХ ст., який стояв у витоків формування національної скульптурної школи, надавши їй широкого європейського виміру своєю монументальною пластикою 1920-х рр.

Творча спадщина Майстра свідчить про те, що він реалізувався в усіх видах скульптури – монументальній, станковій, рельєфах, меморіальних дошках, мініатюрній пластиці, у багатьох з них Кавалерідзе став новатором у втіленні тих чи інших образів.

На виставці в Лебединському художньому музеї будуть представлені окремі станкові композиції та деякі проекти монументальних творів Майстра. Загалом, більше 20 скульптур, в т.ч. макет пам’ятника Тарасу Шевченку в Ромнах (1918).

Відвідати виставку «Пластика Івана Кавалерідзе в українському мистецькому просторі ХХ століття» із колекції Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького можна буде в Лебедині до 19 листопада 2019 року. Лебединський міський художній музей ім. Б.К. Руднєва знаходиться за адресою:  м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81. Графік роботи: вт.-пт.: з 08:00 до 17:15, сб. з 08:00 до 16:00. Вихідні: неділя та понеділок. Більше інформації на сайті музею – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *