Святкували Всеукраїнський день бібліотек

30 вересня, у день великомучениць Любові, Надії, Віри і матері їх Софії, бібліотечна громада України святкує Всеукраїнський день бібліотек. У цей день відзначається важлива місія Бібліотеки та Бібліотекара: інформувати та роз’яснювати, організовувати безперешкодний доступ до книг та Інтернет ресурсів, допомагати орієнтуватися в потоці інформації.

Останній вересневий тиждень в бібліотеках міста позначений розмаїттям різнопланових святкових заходів.

Феєрично пройшла акція «Стань на мить бібліотекарем!» у бібліотеці №1. Бібліотекарі пропонували відвідувачам побувати по той бік бібліотечної кафедри. Кожен бажаючий мав змогу відчути себе у ролі бібліотекара, самостійно відшукати потрібну книжку на полиці та заповнити свій читацький формуляр.

На абонементі для дітей та юнацтва було створено інсталяцію «Колюче дерево бажань», де читачі на аркуші паперу писали свої думки і побажання бібліотеці і вивішували їх на кактусі.

Кіно-майданчик «Книга на екрані» зацікавив любителів кіномистецтва, які з задоволенням переглянули екранізацію книги «Вечори на хуторі біля Диканьки» М. Гоголя.

Всі бажаючі мали змогу зробити селфі у бібліотеці під гаслом «Читати це модно!».

З учнями 5 класу ЗОШ №3 цікаво пройшло святкове бібліо-ревю «Зустрінемось в бібліотеці». До дітей завітали казкові герої Червона Шапочка, Царівна Несміяна та веселун Карлсон, які розповіли присутнім про історію виникнення бібліотек та взяли участь у розважальній програмі.

Учні із задоволенням взяли участь у вікторині та святковому «Полі чудес», але найбільше сподобався їм майстер-клас з виготовлення книжкової закладки «Єдиноріг».

Літературно-розважальна година «Я – Книга – Бібліотека» пройшла у бібліотеці №2. У ній взяли активну участь учні 3 класу ЗОШ №5. Бібліотекарі познайомили дітей з фондами бібліотеки, запропонували переглянути новинки дитячої літератури та взяти участь у ігровій програмі. Діти наввипередки відповідали на запитання казкової вікторини, відгадували, що знаходиться у «Чарівному конверті», розгадували кросворд «Старими вуличками казок», складали прислів’я про книгу.

Всі заходи книгозбірень мають єдину мету – зробити все, щоби кожен відвідувач відчув, що Всеукраїнський день бібліотек – це і його свято.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *