Обласний фестиваль-конкурс української пісні ім. Бориса Гмирі «З іменем славетного земляка»

28 вересня у стінах Лебединського міського центру культури і дозвілля відбувся обласний фестиваль-конкурс української пісні імені Бориса Романовича Гмирі «З іменем славетного земляка».

Пісня – душа народу. Яка ж вона, ця душа? Бунтівна та нескорена, трагічна й самотня, весела і жартівлива, частіше – сумна, любляча та ніжна. І все це – вишукана шляхетність, трагічна самотність, бунтівна нескореність, незмірна любов і ніжність – закладене у голосі Бориса Гмирі, голосі, народженому на нашій землі, у Лебедині. Минуло вже півстоліття відтоді, як цей голос лунав востаннє. Як писав земляк Бориса Гмирі – письменник Борис Ткаченко: «Не одне покоління буде нам заздрити, що ми жили за часів Бориса Гмирі, чули його живий голос».

Зі словами вітання до конкурсантів та гостей звернулася заступник начальника культурно-мистецької діяльності та навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Раїса Грицаєнко.

Привітав та побажав успіхів конкурсантам міський голова Олександр Бакликов. Начальник відділу культури і туризму Мальвіна Петренко побажала учасникам творчого натхнення, а присутнім у концертній зала – отримати задоволення від всього, що відбудеться на сцені.

Цьогоріч у конкурсі взяло участь близько 30 вокалістів – солістів, вокальних ансамблів, дуетів, тріо, квартетів з Сум, Лебедина, Тростянця, Шостки, Глухова, Конотопа, Боромлянської ОТГ,  Недригайлівської ОТГ, Степанівської ОТГ, Липової Долини, села Грунь Охтирського району, села Степанівка Сумського району. Конкурс проводився у трьох вікових категоріях: виконавці віком від 10 до 13 років, виконавці віком від 14 до 17 років, виконавці від 18 і старші. Учасники змагалися у номінаціях: солісти-вокалісти, вокальні ансамблі та малі вокальні форми.

Виступи учасників оцінювало компетентне журі у складі директора Полтавського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, лауреата премії В.Г. Короленка Дмитра Соколова, головного хормейстера Сумського обласного академічного театру драми і комедії ім. М.С. Щепкіна, викладача Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка Тетяни Ластовецької, головного спеціаліста відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської обласної державної адміністрації Віти Зубко, начальника відділу культурно-масових заходів та організації дозвілля Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Наталії Бойко та головного режисера Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Олени Купрійчук.

Підсумувавши бали, призові місця у різних номінаціях розподілились наступним чином.

«Малі вокальні форми» виконавці, віком від 18 і старші:

ІІ місце розділили між собою аматорський вокальний дует «МІРА» Лебединського РБК та аматорський вокальний чоловічий квартет Лебединського РБК;

«Малі вокальні форми» виконавці, віком від 14 до 17 років:

І місце – вокальний дует у складі Яни Сіробаби та Анастасії Рижової Лебединського педагогічного коледжу ім. А.С. Макаренка;

«Вокальні ансамблі» виконавці, віком від 10 до 13 років:

І місце – зразковий аматорський вокальний ансамбль «Феєрія» Лебединського МЦКД;

«Вокальні ансамблі» виконавці, віком від 18 і старші:

І місце – народний аматорський вокальний ансамбль «Світанок» Липоводолинського РБК;

ІІ місце -– народний аматорський вокальний ансамбль «Мальви» В’язівського СБК Грунської сільської ради;

ІІ місце -– народний аматорський вокальний ансамбль «Дивограй» Степанівського СБК Степанівської селищної ради;

«Солісти-вокалісти», віком від 10 до 13 років:

І місце розділили між собою Шевченко Дмитро та Казімірчук Борис , учні Шосткинської дитячої школи мистецтв;

ІІ місце – Демиденко Катерина, учениця Лебединської дитячої школи мистецтв;

ІІІ місце – Степанова Олеся, учениця Лебединської дитячої школи мистецтв;

«Солісти-вокалісти», віком від 14 до 17 років:

І місце – Півторака Ілона, студентка  Лебединського педагогічного коледжу ім. А.С. Макаренка;

ІІ місце – Приходько Богдан учень Тростянецької дитячої музичної школи ім. П.І. Чайковського;

«Солісти-вокалісти», віком від 18 і старші:

І місце – Завгородній Сергій, м. Суми;

ІІ місце розділили між собою Дорошко Катерина, м. Суми та Шаройко Наталія, Глухівська школа мистецтв ім. Максима Березовського;

ІІІ місце – Петренко Костянтин Степанівського СБК Степанівської селищної ради.

Найвищий бал від журі та Гран-прі фестивалю-конкурсу отримала Вікторія Чиж з Сумської обласної філармонії.

Пам’ятним сувенірним подарунком, який нагадуватиме про наш рідний Лебедин міський голова Олександр Бакликов відзначив Дмитра Шевченка.

УСІ ФОТО ВИСТУПІВ УЧАСНИКІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ – ТУТ

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *