«Я – волонтер пробації!»

27 вересня з метою проведення роз’яснювальної роботи щодо волонтерської діяльності, а саме прав та обов’язків волонтерів, працівниками Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області була організована та проведена зустріч з викладачами Світланою Коваленко, Оленою Степанковою та студентами ІІ курсу вищого комунального навчального закладу Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний коледж імені А.С. Макаренка» на тему:   «Я – волонтер пробації!».

Під час зустрічі  начальник Лебединського районного сектору Анатолій Глух ознайомив присутніх з напрямками волонтерської діяльності, наголосивши: «Волонтер пробації буде брати участь у проведенні соціально-виховної роботи, індивідуально-профілактичної роботи із суб’єктами пробації,  сприяти у працевлаштуванні суб’єктів пробації, залучення їх до навчання, виховних заходів та соціально-корисної діяльності, а також брати участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єкта пробації та запобігання ним повторних кримінальних правопорушень».

Нині волонтерство офіційно легалізоване в Україні. Волонтерська діяльність є важливою частиною сучасного життя. А особливо це стосується майбутніх соціальних працівників, які вже в стінах навчального закладу вивчають особливості роботи із засудженими особами, а здобути досвід у даному напрямку роботи і допоможе волонтерська діяльність.  Мова йде про людей доброї волі, які, роблячи добрі справи, формують справжню українську націю. “Не питай, що Україна зробила для тебе. Запитай себе, що ти зробив для України” — саме за цим принципом діють волонтери.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *