350 тис. гривень аліментів отримали діти Сумщини завдяки суспільно корисним роботам

На Сумщині з моменту дії ініційованого Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває, який значно посилив відповідальність за несплату аліментів, завдяки відпрацюванню злісних боржників на суспільно корисних роботах молоде покоління отримало 350 тисяч  гривень заборгованих коштів.

«Неплатник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт у разі, якщо сукупний розмір заборгованості зі сплати аліментів на дитину перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, а для малечі, яка має інвалідність або є важкохворою – за 3 місяці. Цей вид покарання призначається на строк від 120 до 360 годин, а найголовнішою його особливістю є те, що всі кошти, отримані від відпрацювання суспільно корисних робіт, у повному обсязі надходять дитині», – розповіла керівниця юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Вона додала, що у випадку, коли боржник ухиляється від суспільно корисних робіт, до нього застосовується адміністративний арешт, а у разі злісного ухилення до неплатника застосовується кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років.

Загалом завдяки чинному законодавству тільки цьогоріч діти Сумщини отримали 110 мільйонів гривень аліментів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *