Черговою сесією міської ради затвержено низку важливих рішень

30 серпня відбулася чергова 53 сесія Лебединської міської ради сьомого скликання, під час якої депутатським корпусом було розглянуто низку важливих питань.

Спочатку депутати заслухали інформацію про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності місцевої прокуратури у І півріччі 2019 року. За словами заступника керівника Роменської місцевої прокуратури Юрія Лук’яненка, протягом зазначеного періоду на території міста Лебедина та Лебединського району зареєстровано 2901 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. З них 315 з ознаками кримінальних злочинів, в тому числі 198 – по місту. 109 кримінальних правопорушень розкрито, в тому числі 63 – вчинені у місті. Повідомлено про підозру в їх скоєнні 123 особам, 70 із них вчинили злочини на території міста.

Зменшилась кількість вчинених злочинів проти життя та здоров’я особи. Дещо збільшилась загальна кількість злочинів проти власності, вказане зумовлене збільшенням на 63,6% шахрайств. По решті категорії злочинів проти власності відмічається тенденція до зниження, в тому числі крадіжок, розбоїв, вимагань.

Правоохоронцями виявлено 10 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, із них 1 – пов’язаний зі збутом наркотичних засобів.

У сфері представництва інтересів держави в судах пред’явлено 25 позовів на загальну суму 56,7 млн. гри. Задоволено 15 позовів на суму 2,4 млн. грн. З початку року заходами представницької діяльності до земель запасу державної та комунальної власності повернуто 281 га землі.

Реально виконано рішення судів на суму 1,1 млн. грн.

В порядку відомчого контролю внесено 17 скарг на бездіяльність державних виконавців, які розглянуті та задоволені.

Представницькими засобами забезпечено реагування з питань захисту прав дітей. Направлено до суду 4 позови на загальну суму 21,2 млн. грн. Задоволено 2 позови. Добровільно відшкодовано за закритими справами 19,3 млн. грн.

У ході здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян внесено 64 документи прокурорського реагування, притягнуто до відповідальності 33 посадовця.

Забезпечено участь у розгляді судом 144 кримінальних проваджень з постановленням вироків.

Стан апеляційного реагування по кримінальних провадженнях становить 90%.

Вирішено 126 звернень, з яких 2 задоволено.

Крім цього депутати розглянули блок земельних питань, погодили зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, енергозбереження та охорони навколишнього природного середовища м. Лебедина на 2019 рік, якими передбачено виділення додаткових коштів на поточний ремонт ділянок дороги по вулицях Будильська, Гастелло, Героїв Чорнобиля, Кобижча. Внесені були і відповідні зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2019 рік, а також з міського бюджету виділено додатково 34,0 тис. гривень на придбання холодильника для спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7, 20, 0 тис. гривень для забезпечення участі у обласних та міських змаганнях з футболу (футбольної команди «Лебединець» та дитячо-юнацької команди в ДЮФЛ) та 335,759 тис. гривень на придбання обладнання, монтаж та встановлення системи відеоспостереження.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *