День знань у школах міста

День знань – особливе свято не лише для школярів, а і для вчителів та батьків. Яким воно було у кожній із шкіл нашого міста дізнаємося з перших вуст.

Свято з нагоди Дня знань у Лебединській  ЗОШ І-ІІІ  ст. №1 розпочалося ходою першачків. Наймолодші школярі пройшли під символічною “рушниковою брамою”, яку утворили для них батьки.

Під звуки фанфар на святі з’явилася Королева Наук із символічним ключем до знань, який передала першокласникам з побажаннями успіхів у шкільному житті.

Не залишилися без уваги і найстарші учні школи. Вони привітали свою зміну та побажали їм зберегти цей день у своєму серці, а учні дев’ятих класів підготували першокласникам подарунки.

Яскравими моментами свята стали пісенний подарунок від Сегеди Анастасії, учениці 1-А класу, танцювальний мікс від учнів 6-А класу, танець учня 2-Б класу (Підвезько Ілля) та учениці 1-А класу Сегеди Анастасії. Родзинкою свята став подарунок від учнів 1-А класу, які разом із класним керівником Козій Оленою Василівною презентували свій «першокласний» флешмоб.

До присутніх з вітальним словом звернулися методист відділу освіти Наталія Вернидуб,  директор школи Наталія Прокопченко та  голова спілки інвалідів  «Фенікс» Тетяна Чуйко.

 

Нова українська школа заснована на принципі дитиноцентризму, отже покликана зробити кожну дитину щасливою, створити усі умови для реалізації дитячих мрій. Тому і запросили цьогоріч першокласників члени учнівського самоврядування Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 не на традиційну лінійку, а на урочистий захід «Країна дитячих мрій», під час якого дітлахи відчули себе повноправними членами шкільної родини.

Учнів першого класу та їхніх батьків вітала бурхливими оплесками вся шкільна громада. Першокласників зустріла їхня перша вчителька Тетяна Потапенко, звернувшись до своїх вихованців поетичним рядком із мотивацією до навчання.

Присутніх на святі привітала директор школи Тетяна Фролова та побажала учасникам освітнього процесу, щоб навчальний рік був успішним, цікавим, щедрим на нові досягнення і перемоги.

Приємно, що на свято завітали міський голова Олександр Бакликов та методист відділу освіти Микола Римар.

Міський голова привітав школярів, побажав їм успіхів, а також грамотою відзначив сумлінну працю кухаря закладу Надії Тернівської.

Микола Григорович нагородив грамотою міського відділу освіти учня 10 класу Володимира Котенка за результативну участь у олімпіадах та конкурсах.

А далі слово взяли першокласники, які не тільки розповіли про свій літній відпочинок, очікування від Нової української школи, а й пообіцяли старанно вчитися, щоби здійснити мрії.

Яка ж країна дитячих мрій без казкових героїв? Тому на свято завітали улюбленці дітлахів – Фіксики, які подарували школярам хвилини доброго настрою та передали свою енергію допитливості, кмітливості і працьовитості.

Із щирими вітаннями до винуватців свята звернулися учні одинадцятого класу, передавши першокласникам символічні подарунки.

І от нарешті настала найочікуваніша мить для учнів першого класу – перший дзвінок на їхній перший урок!

День знань завжди відрізняється емоційною наповненістю вражень і радісних переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. 22 першокласники загальноосвітньої школи І – ІІ ст. № 4 цього року вперше сядуть за парти, а для учнів 9-го класу цей дзвоник розпочав останній шкільний рік.

Директор школи Олена Дубовик привітала всіх з чудовим святом – Днем Знань, який відкриває перед кожним з учнів нові обрії пізнання себе і світу захоплень, побажала всім учням, батькам та вчителям міцного здоров’я, наполегливості та успіхів.

На святі були присутні діти, батьки, вчителі та гості, серед яких заступник міського голови  Олена Кірєєва та завідуюча міським методичним кабінетом Лариса Ковтуненко.

І ось настала зворушлива та довгоочікувана мить – лунає Перший Дзвоник.  У святковому таночку мелодійним звуком зазвучали дзвіночки наших першокласників разом із вчителем Ольгою Вакуленко. Під час урочистостей звучали привітання на адресу учнів і вчителів.

Лебединська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 5 зустріла учнів посмішками, теплими словами, запальними піснями і таночками. На свято зібралися як першокласники, так і  учні старших класів, батьки та педагоги.  Усі радо вітали та приймали у велику дружню родину нове поповнення.

 

«День знань – це  завжди свято, особливо для першокласників», – впевнена директор школи Тетяна Миколаївна. Вона побажала  їм наснаги та легкої дороги країною знань.

День знань – особливе свято не лише для школярів, а й для вчителів та батьків. Зранку на подвір’ї школи № 6 звучала урочиста музика, лунали теплі привітання й побажання. Щасливий день сьогодні, веселий, радісний, ясний – почавсь навчальний рік новий!

На ранкову зустріч зібралася вся шкільна родина. Головна подія – до колективу вливається гомінке і непосидюче поповнення – першокласники. Двері в Країну Знань їм відкрила їхня перша вчителька – Сагер Т.Б. Теплими словами привітала всіх присутніх берегиня шкільної родини, керівник освітнього закладу Валентина Верхова. З вітальним словом й найкращими побажаннями звернулася до всіх присутніх  тимчасово виконуюча обов’язки начальника Лебединського міського відділу освіти  Тетяна Гримайло.

 

Оригінальними були й одинадцятикласники. Вони разом зі своїм класним керівником Аллою Кудлай здивували всіх своїм яскравим та креативним вбранням і подарували запальний танок.

Директор школи , заступник директора з навчально-виховної роботи та весь педагогічний колектив сердечно запросили учнів на перший урок.

У спеціалізованій школі І – ІІІ ст. № 7 лінійка розпочалася з привітань учителів у гумористичній формі та вишиковування учнів самоврядуванням школи, бо ж у новій українській школі учні та вчителі – партнери.  За традицією привітали усіх присутніх зі святом директор школи Ірина Харченко, спеціаліст міського відділу освіти Любов Влєзько. Вони побажали педагогічному та учнівському колективам щасливого навчального року, гарних оцінок учням, взаєморозуміння та натхнення, а головне – мирного неба над головою. У гості до школярів завітали казкові герої – Маша і Ведмідь, які тестували батьків, аби дістати заповітний ключ від Країни Знань.

Під оплески присутніх учні 1-их та 11-го класів злилися у святковому флешмобі.

Слово мали найменші і найстарші школярі. Першачки разом з учнями 11 класу Коростілем Дмитром та Корованіченко Анною подали перший дзвоник, який засвідчив про початок нового навчального року.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *