Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–липні 2019р. на Сумщині вироблено 34,7 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 237,8 тис.т молока та 252,4 млн.шт яєць тощо.  

За обсягами виробництва м’яса найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які забезпечують майже 70% від загального обсягу виробництва м’яса в області.

Щодо виробництва молока: найкраще спрацювали підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів. Середній надій молока у січні–липні 2019р. становив 3153 кг на одну корову.

Станом на 1 серпня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 150,7 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 74,0 тис.голів корів), 118,8 тис.голів свиней, 44,8 тис.голів овець та кіз, 7660,8 тис.голів свійської птиці.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *