Преображення Господнє або Свято Спаса

Щорічно 19 серпня православна церква святкує Преображення Господнє, яке за народними традиціями має й іншу назву – Яблучний Спас. Тому напередодні, у рамках співпраці Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області з Лебединським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та релігійними організаціями  для молоді, що перебуває на обліку в Лебединському районному секторі, з метою духовного виховання була організована вже традиційна зустріч із благочинним Лебединського церковного округу, настоятелем Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів на тему: «Свято Спаса».

Отець Роман розпочав свою промову з походження та традицій великого релігійного свята «Преображення Господнього», наголосивши на цікавих історичних фактах. «Останній місяць літа багатий на православні свята. Особливе місце серед них займають три Спаса, кожен з яких має своє значення у житті віруючих. Об’єднує їх одне: всі вони пов’язані зі Спасителем, на честь якого і названо свято» – звернувся до присутніх настоятель храму Отець Роман. Також, всі мали можливість помолитися перед «Іверською» іконою Божої Матері, яку особливо шанують прихожани Вознесенського храму.

«Традиційні зустрічі в стінах храму, особливо з нагоди релігійних свят, стали одним з дієвих методів роботи із суб’єктами пробації, що дає можливість особам, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень замислитися над своїм життям, переосмислити свою поведінку, а також зробити висновки зі своїх помилок. Сподіваємося, що повчальні бесіди-настанови настоятеля храму посіяні в душах молодих людей, обов’язково дадуть позитивні плоди» – наголосив на завершення начальник уповноваженого органу з питань пробації Анатолій Глух.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *