Шановні лебединці та гості нашого міста!

19 серпня під час святкування Дня міста вперше проходитиме турнір з гри в класичне доміно. До уваги всіх бажаючих Положення про проведення турніру.

УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ

                      турніру з гри в класичне доміно, присвяченого Дню міста Лебедина

 1.Мета.               

Пропаганда здорового способу життя, спортивного відпочинку, залучення різних верств населення до занять гри  в доміно, виявлення кращих спортсменів міста.

2.Термін та місце проведення.

 Змагання проводяться 19 серпня 2019 року на території  лісопарку міста Лебедина .

3.Керівництво змаганнями.

Загальне керівництво змаганнями здійснює Лебединський міський відділ молоді та спорту, громадська організація «Спортивний корпус».  Безпосереднє проведення змагань покладається на суддівську колегію, затверджену організаторами змагань.

4.Учасники змагань.              

До участі у змаганнях допускаються всі бажаючі без розподілу на вікові групи, починаючи з  учасників, яким виповнилося 16 років.

5.Програма змагань.

19.08.2019 р. – з 16.00 до 16.30  заявка учасників змагань, жеребкування,робота мандатної комісії
19.08.2019 р. – 16.35 старт змагань.

6.Заявки.

До змагань допускаються спортсмени, які підтвердили в установлений термін свою участь у змаганнях. Попередні заявки на участь у змаганнях, подаються до 18.08.2019 р. на електронну систему заявок на сайті http://lebedyn.org за попередніми заявками на e-mail lebedyn@gmail.com, або за телефоном 050-9-316-316. В заявці необхідно зазначити: прізвище та ім’я учасника, рік народження, колектив (клуб), контактний телефон. УВАГА! Заявки на місці початку змагань приймаються, спортсмени які своєчасно не заявилися до змагань не допускаються.

7.Правила проведення змагань

7.1. Змагання проводяться у особистій першості. Перед змаганнями відбувається  жеребкування учасників. Учасники після жеребкування під відповідним номером розподіляються між 4 ігровими столами за принципом:1стіл- 1,5,9,13; 2стіл- 2,6,10,14; 3стіл- 3,7,11,15; 4стіл- 4,8,12,16.
7.2. Змагання проходитимуть в  3 тури. В кожному турі за ігровим столом відбувається певна кількість ігор  доки два перших учасників столу не набирають по 200 очок.
7.3. Двоє  з кращих гравців групи (столу)переходять в наступний тур змагань.

7.4. Можливе доукомплектування груп гравцями які набрали найбільшу кількість очок.
7.5. Більш детальну інформацію про деталі проведення змагань учасники отримають на передстартовому брифінгу.

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ГРИ 

У настільну гру грають від двох до чотирьох чоловік. Для двох гравців здають по 7 кісточок, для трьох або чотирьох — по 5. Починає гру той, у кого на руках виявився дубль 6-6, він і виставляє цю кістку, інші прилаштовують до неї 6-1, 6-2, 6-3, 6-4 або 6-5. Якщо ж на початку гри жодному з гравців не попався дубль 6-6, то гру можна починати і з інших дублів (5-5, 4-4 і т.д.). А якщо нікому не попався дубль зовсім, то починають гру з доміношки з великим значенням, наприклад 6-5. Під час гри необхідно викладати гральні кісточки за наступним принципом: наприклад, до дублю 5-5 можна прикласти кістку, яка має у себе 5: 5-3, приміром, до кістки 5-3 можна прикласти як доміношка, що має 5, так і кісточку з 3. Якщо у гравця немає відповідної кісточки, то він бере її з тих, які залишилися не розіграними, або ж пропускає хід. Але не можна пропускати хід, якщо на руках є хоча б одна підходяща кістку. Гра продовжується до тих пір, поки один з гравців не покладе на стіл свою останню гральну кістку. Переможцю записують суму очок всіх переможених. Окуляри підраховуються за значеннями доміношек, що залишилися на руках у інших гравців (наприклад: 4-1 = 5 очок, 3-6 = 9 очок, 2-5 = 7 очок). Варто зазначити, що 0-0 приписує учаснику 25 очок. Також, гра може закінчитися, коли у гравців ще є гральні кістки, але покласти на стіл нічого. Ця ситуація називається «риба» і тут виграє той, у кого найменше очок. Йому записують різницю очок. Гра закінчується тоді, коли один з гравців набере заздалегідь обумовлену суму в 200 очок .

8.Нагородження.             

 Учасники, які посіли 1-3 місце нагороджуються  медалями,грамотами та призами.

9.Фінансування.              

Витрати по проведенню та організації змагань за рахунок організатора.
Витрати по відрядженню команд – за рахунок відряджуючих організацій.
Це положення є офіційним викликом на змагання

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *