Вирішувались питання призначення житлових субсидій і соціальної державної допомоги малозабезпеченим сім’ям

31 липня відбулося чергове засідання комісії з питань призначення житлових субсидій і соціальної державної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Під час засідання членами комісії розглядалися заяви з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі сім’ї є особи, які зареєстровані, але фактично не проживають за даною адресою. Члени комісії, керуючись п. 9 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21 жовтня 1995 року № 848 (далі – Положення), надали дозвіл, в порядку виключення, 12 громадянам, у яких у складі сім’ї є особи, які зареєстровані, але фактично не проживають за даною адресою.

Наступним члени комісії розглянули заяви з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати. Відповідно до п. 12 Положення в розрахунок сукупного доходу домогосподарства комісією було вирішено надати дозвіл включити середньомісячний дохід таких осіб у розмірі фактично отриманих такими особами доходів.

Розглядались і заяви з питання надання пільги за місцем проживання, а не за місцем реєстрації. Члени комісії, керуючись п. 2 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою КМУ від 29 січня 2003 року № 117, надати пільгу за місцем проживання, а не за місцем реєстрації 5 громадянам.

Було розглянуто 2 заяви з питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим родинам та надано дозвіл на призначення.

Розглядалась і заява з питань призначення житлових субсидій громадянам, у яких у складі домогосподарства є особи, які протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснили купівлю або іншим законним способом набули права власності на майно, вартість якого на дату придбання перевищує 50 тис. гривень. Керуючись п. 7 Положення, члени комісії надали дозвіл 1 такій особі.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *