Визначені проекти переможці громадського бюджету (бюджету участі) міста Лебедина, які будуть реалізовані цьогоріч

29 липня у стінах виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулося засідання робочої групи з питань громадського бюджету (бюджету участі) міста Лебедина на 2019 рік. Під час засідання заступник голови робочої групи Юрій Магаляс ознайомив членів робочої групи з підсумками голосування за проекти, яке тривало з 19 по 25 липня.

Заступник голови робочої групи нагадав присутнім, що до голосування були допущені два проекти, які отримали позитивну оцінку, а саме: «Придбання та встановлення елементів спортивно-ігрового майданчика  на території Лебединської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3» та «Придбання елементів дитячого майданчика для їх подальшого встановлення по вулиці Новопостроєна в місті Лебедин Сумської області».

У голосуванні взяли участь 402 громадяни, 3 бланки для голосування було зіпсовано, за проект «Придбання та встановлення елементів спортивно-ігрового майданчика на території Лебединської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3» віддало голос 342 громадянина, за проект «Придбання елементів дитячого майданчика для їх подальшого встановлення по вулиці Новопостроєна в місті Лебедин Сумської області» – 63.

Юрій Миколайович додав, що міським бюджетом міста Лебедина та Положенням про громадський бюджет міста Лебедина на 2019 рік було передбачено кошти в сумі 200,0 тис. гривень на реалізацію проектів, що подаються авторами – фізичними особами. Загальна вартість реалізації двох проектів складає 162,3 тис. гривень та не перевищує передбаченого фінансування. Тобто, за результатами голосування, два проекти є переможцями.

У підсумку заступник голови робочої групи наголосив, що Громадський бюджет (бюджет участі) – один із найважливіших проектів взаємодії влади та громади у місті. Найголовніше, що лебединці самі мають змогу підготувати проект та довести актуальність під час голосування. Це реальна участь громади у розподілі бюджетних коштів та можливість покращити умови життя чи дозвілля у певному закладі, районі чи всьому місті. А тому Лебединською міською радою і надалі реалізовуватиметься цей проект.

Членами робочої групи було вирішено:

  • затвердити проекти переможці громадського бюджету (бюджету участі) міста Лебедина на 2019 рік, які будуть реалізовані у 2019 році: придбання та встановлення елементів спортивно-ігрового майданчика на території Лебединської ЗОШ №3 – 83 900 гривень (підтримали даний проект 342 чоловік); придбання елементів дитячого майданчика для їх подальшого встановлення по вулиці Новопостроєна в місті Лебедин Сумської області – 78 400 гривень (підтримало 63 чоловіки);
  • внести зміни до бюджету міста Лебедина на черговій сесії Лебединської міської ради з розподілом передбачених на реалізацію проектів сум по головних розпорядниках коштів за напрямками;
  • внести зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста Лебедина на 2019 рік, а саме додати заходи щодо реалізації проектів.
Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *