Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–червні 2019р. на Сумщині вироблено 30,4 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 197,7 тис.т молока та 205,9 млн.шт яєць.

За обсягами виробництва м’яса на Сумщині найбільшими виробниками є підприємства Сумського, Краснопільського, Буринського та Конотопського районів, які у загальному підсумку по області забезпечують понад 70% виробництва м’яса. Щодо виробництва молока: найбільші обсяги демонструють підприємства Сумського, Конотопського, Роменського, Охтирського, Буринського та Тростянецького районів. У січні–червні 2019р. середній надій молока становив 2647 кг на одну корову.

Станом на 1 липня 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 153,0 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 74,4 тис.голів корів), 119,0 тис.голів свиней, 44,9 тис.голів овець та кіз, 7593,5 тис.голів свійської птиці.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *