Дітлахи відвідали равликову ферму

В Лебедині розводять равликів! І так, дійсно, в нашому місті працює унікальне фермерське господарство «Ферма Еко» під керівництвом Чалого Валерія Григоровича. Підприємство займається вирощуванням ексклюзивних молюсків «Равлики Müller». Керівником цього проекту є Багатиренко Ярина Петрівна. 11 липня Лебединською міськрайонною філією СОЦЗ було організовано професіографічну екскурсію на підприємство для дітлахів, які зараз відпочивають у профільному таборі Лебединського центру позашкільної освіти. Директор ферми розповів історію заснування такого досить незвичного для наших країв бізнесу. Під час відвідування діти ознайомилися з технологічним процесом вирощування равликів. Будівля поділена на три частини – холодильна камера, розплідник і цех з переробки. На території засіяні поля перко – рослина, яку полюбляють їсти равлики.

Підприємство постійно тісно співпрацює з Лебединською міськрайонною філією СОЦЗ – наразі там працює 11 мешканців міста, 7 з яких були працевлаштовані за направленням центру зайнятості.

Равлики «Müller» мають високу поживну цінність. В їхньому м’ясі міститься багато білків, магнію, кальцію, міді, цинку і йоду. Вони відрізняються чудовим смаком і не потребують попередньої обробки, адже їх можна готувати у мушлі та споживати повністю. Равлики також виробляють велику кількість слизу, в склад якої входять гліколева кислота, колаген, вітаміни, натуральні антибіотики, еластин та алантоїн».

По закінченню екскурсії керівництво підприємства пригостило дітлахів солодощами та подарунками. А також подарували равликів для вирощування в домашніх умовах. Радості дітей не було меж, вони отримали максимум задоволення.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *