З Днем Конституції України!

Шановна громадо!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Конституції! Конституція – основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування представницьких, виконавчих та судових органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян. Інші закони держави, як правило спираються на Конституцію і повинні їй відповідати.

В Україні на основі прийнятої в 1996 році Конституції відбувається перебудова всієї правової системи, і орієнтиром такої реформи мають стати права, свободи та обов’язки людини і громадянина, процес їх реального забезпечення і здійснення. Держава з усіма її владними органами повинна стати головним гарантом забезпечення цих прав, свобод і обов’язків, а водночас сама має реформуватись, оскільки побудову правової держави слід розпочинати із забезпечення прав людини і громадянина.

Вшануймо ж це свято сьогодні, адже Конституцію було написано українцями для українців. Нехай полум’я гордості за нашу державу яскраво сяє в серці кожного, освячуючи нам шлях у світле майбутнє.

 

Міський голова                   ОЛЕКСАНДР БАКЛИКОВ

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *