Візит Лебединської делегації до міста Тростянець

20 червня 2019 року на запрошення міського голови міста Тростянець Юрія Бови делегація з міста Лебедина на чолі з міським головою Олександром Бакликовим відвідала Тростянець.

Спочатку лебединську делегацію запросили до міської ради, де Юрій  Анатолійович радо поділився успіхами і планами на майбутнє у розвитку Тростянецької ОТГ. І не зважаючи на велику кількість позитивного у роботі Тростянецької міської ради, тростянецький міський голова зізнався, що основною причиною запрошення представників міста Лебедина стало його болісне враження від перегляду фільму про нашу Лебединську ЦРЛ.

Олександр Бакликов зазначив, що не дивлячись на те, що у підпорядкуванні Лебединської міської ради відсутні заклади охорони здоров᾽я, майбутнє розвитку та існування Лебединської ЦРЛ дуже бентежить як жителів Лебединської міської громади, так і владу міста.

За рік перебування Тростянецької лікарні у підпорядкуванні Тростянецької міської ради зроблено дуже багато. Перші 3-4 місяці, за словами Юрія Бови, ситуація вивчалася, аналізувалася, приймалися кардинальні рішення з оптимізації витрат на утримання лікарні. Першим, що вразило його, був штатний кошторис на утримання працівників, раціональність в їх роботі, а по деяким їх неймовірна «працездатність» (понад 1,5 ставки). Провівши досить прості вирахування та вивчивши персональну участь у роботі лікарні кожного працівника, переглянувши енерговитрати, в цілому, лише за перший рік було зекономлено близько 6 млн. Ці кошти було вирішено одразу вкладати в розвиток та модернізацію лікувальної установи.

Повністю капітально відремонтвано рентгенкабінет та придбано новий рентгенапарат. Для клініко-діагностичної лабораторії придбали сучасний автоматичний аналізатор, що проводить 119 біохімічних та імунологічних досліджень. Пацієнти відшкодовують лише вартість реактивів.

 Придбано високоточний мікроскоп завдяки якому виявлення туберкульозу на ранніх стадіях у пацієнтів лікарні збільшилося у 3 рази, що сприяє швидкому та позитивному лікуванню, запобіганню поширення хвороби.

Особливо вразило оновлене терапевтичне відділення. Дійсно варто зауважити, що саме оновлене, а не відремонтоване.  Адже все у відділенні замінене на нове – від стін, стелі і підлоги до устаткування.

Все внутрішнє покриття було вибито до цегли і бетонного перекриття опорядковано новими сучасними будівельними матеріалами, повністю замінено електропроводку, всі комунакації. Придбано нові двері, вікна, сантехніка, меблі, обладнання.

Тепер у кожній палаті є туалет, умивальник, душова кабіна, телевізор та холодильник. По всій лікарні можна безкоштовно користуватися інтернетом. Досконало і професійно з дизайнерським смаком підійшли до всього, від кольору стін, дизайну квітників, меблів,  до одягу медичних працівників.

Змінено підхід до харчування пацієнтів, жодних зауважень чи пропозицій від них делегація не почула, тільки слова щирої подяки та захоплення від перебування в установі. І на все це оновлене відділення було використано 2 млн. грн. (а економія склала 6 млн.!!!)

Крім того, було оглянуто акушер-гінекологічне відділення, ремонт в якому на завершальній стадії, пологове відділення, яке буде обладнано навіть джакузі для породіль.

Вся ця робота проводиться в рамках реалізації Концепції реформи фінансування системи охорони здоров᾽я за кошти медичної субвенції та кошти від НСЗУ.

Крім того, делегацією було відвідано оновлену Тростянецьку публічну бібліотеку. Частина її уже є діючою, а частина на завершальній стадії ремонтних робіт. Загальна площа бібліотеки понад 700 м2

На стадіоні імені В.П.Куца також багато змін та планів на його повну реконструкцію. На новому футбольному полі міські голови мали можливість вдарити по м᾽ячу.

Додому поверталися втомлені, але з приємними враженнями.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *