Заборона паління в громадських місцях

18 червня  2019 року  з метою сприяти подоланню тютюнової пандемії і зниженню шкідливого впливу тютюнопаління на здоров’я населення начальник Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух спільно із заступником начальника Лебединського бюро правової допомоги Євгенією Логвіненко для суб’єктів пробації провели  інформаційну годину на тему: «Заборона куріння в громадських місцях».

Заступник начальника Лебединського бюро правової допомоги Євгенія Логвіненко насамперед розповіла, про  місця, де забороняється курити тютюнові вироби, а також електронні сигарети і кальяни. У спеціально відведених для куріння місцях розміщується наочна інформація, яка складається із відповідного графічного знака та тексту такого змісту: “Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!”», – зазначила Євгенія Логвіненко.

Наприкінці зустрічі присутнім наголосили на адміністративній відповідальності за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях,- «куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від 17 до 85 грн. Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, – тягне за собою накладення штрафу від 85 до 119 грн.” – повідомив начальник уповноваженого орану з питань пробації Анатолій Глух.

Проведення заходів  даного формату сприяє формуванню у громадян відповідальності  за свої вчинки, бережливого ставлення до власного здоров’я та до здоров’я оточуючих людей.

 

Вікторія Павлішена 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *