Нарада з питання підготовки до роботи в умовах Нової української школи

Завершився перший рік упровадження Концепції «Нова українська школа». Маємо перші результати та саме час розставити пріоритети у підготовці до нового навчального року.

13.06.2019 року на базі комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний коледж імені А.С.Макаренка» працівниками Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації була проведена нарада з питання підготовки перших класів до роботи в умовах Нової української школи для освітян.

Очільниця Департаменту Вікторія Гробова наголосила на ключових моментах упровадження реформи НУШ,  важливості розуміння педагогами того,  як працювати із сучасним учнем. Говорила директор Департаменту і про підсумки першого етапу моніторингу якості початкової освіти. Було зазначено, що працівники кожного закладу освіти повинні максимально проаналізувати та використати у своїй роботі для покращення освітньої діяльності результати даного дослідження. «Це надзвичайно цінні висновки та орієнтири в подальшій роботі», – зазначила Вікторія Гробова.

Під час зустрічі було розглянуто нагальні питання життя школи сьогодення, наголошено на важливості створення нового освітнього простору, ефективного використання коштів для забезпечення його формування. Під час наради було обговорено питання поділу класів на групи при вивченні української та англійської мов, підключення закладів освіти до швидкісного Інтернету, створення ресурсних кімнат та медіатек на базі ІРЦ.

До участі у заході залучилися міський голова Олександр Бакликов, заступник міського голови Олена Кірєєва, тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Тетяна Гримайло, працівники міського  методичного кабінету та централізованої бухгалтерії відділу освіти,  керівники закладів загальної середньої освіти, директор ІРЦ, а також учителі початкових класів міста, які працюватимуть з першокласниками у 2019/2020 навчальному році.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *