Обговорили створення наглядових (піклувальних) рад у закладах освіти міста

3 червня у стінах відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулося засідання з керівниками закладів освіти міста разом із заступником міського голови Оленою Кірєєвою та представниками Сумського центру розвитку місцевого самоврядування Олександром Хоруженком та Мариною Лобовою. Обговорювалося питання створення наглядових (піклувальних) рад у закладах освіти міста.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про освіту» наглядова (піклувальна) рада закладу освіти створюється за рішенням засновника відповідно до спеціальних законів. Порядок формування наглядової (піклувальної) ради, її відповідальність, перелік і строк повноважень, а також порядок її діяльності визначаються спеціальними законами та установчими документами закладу освіти.

Наглядова (піклувальна) рада закладу освіти сприяє вирішенню перспективних завдань його розвитку, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійсненню контролю за їх використанням, ефективній взаємодії закладу освіти з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, громадськими організаціями, юридичними та фізичними особами.

Керівники закладів освіти міста активно приєдналися до обговорення  вищевказаного питання. Тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради Тетяна Гримайло запропонувала керівникам закладів освіти міста вивчити досконаліше питання щодо функціонування  наглядових (піклувальних) рад та внести свої пропозиції щодо їх створення.

Сумський центр розвитку місцевого самоврядування, у свою чергу, запропонував усіляку підтримку щодо подальшого створення та функціонування наглядових (піклувальних) рад в закладах освіти міста Лебедина.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *