Як пройшов День цивільного захисту у школі №3

З метою поглиблення учнями теоретичних знань, набуття практичних вмінь та їх відпрацювання в умовах екстремальних ситуацій у ЗОШ І-ІІІ ст. №3 був проведений День цивільного захисту. Протягом цього дня у школі було заплановано й проведено ряд заходів. Розпочався день із загальношкільної лінійки для учнів 2-11 класів, у рамках якої представники учнівського самоврядування інформували присутніх про завдання служб цивільного захисту, про алгоритм дій на випадок надзвичайних ситуацій. Для учнів школи виступила агітбригада юних пожежників «Лайт».

На першому уроці у всіх класах були проведені тематичні заходи, присвячені Дню цивільного захисту. У 1-4 класах вчителями проведена інформаційна сторінка «Коли сам удома».

В учнівських колективах 5-11 класів класними керівниками були проведенні наступні класні години для учнів:

  • урок-подорож «Хай знає дитина кожна ­– жартувать з вогнем не можна» (5 клас, класний керівник Пархоменко О.В.);
  • виховна година «Правила поведінки у природі. Надзвичайні ситуації» (6 клас, класний керівник Тонченко О.М.);
  • вікторина «Багато знати – вміло діяти» (7 клас, класний керівник Хоруженко Н.В.);
  • урок-застереженння «Подбай про свою безпеку» (8 клас, класний керівник Щербак І.І);
  • класна година «Особливості індивідуального захисту під час надзвичайних ситуацій» (9 клас, класний керівник Капран Л.О.);
  • тренінгове заняття «Правила надання першої допомоги в надзвичайних ситуаціях» (10 клас, класний керівник Стрельник С.М.).

  

Протягом дня учні мали змогу переглянути виставку науково-публіцистичної літератури у шкільній бібліотеці на тему «Безпечне довкілля» (Абрамова А.В.), випущено стінгазету «Допомогти! Врятувати! Запобігти!», «Твоя безпека у твоїх руках» (педагог-організатор Грабко В.О.) та проведено конкурс малюнків «Знай та умій» (вчитель образотворчого мистецтва Ольсєвіч В.В.), переможців було нагороджено на лінійці.

За сигналом цивільного захисту «Увага всім!» проведено навчальну екстренну евакуацію школярів у випадку виникнення пожежі.

На стадіоні школи була проведена комбінована естафета «Умілі рятувальники» між учнями 9 та 10 класів з елементами виконання нормативів та надання першої медичної допомоги (вчителі фізичної культури Довгополик О.А., Фурдило Б.М.)

При проведенні заходів було забезпечено дотримання вимог правил безпеки та збереження життя і здоров’я учнів та працівників школи. Учні почерпнули багато життєвонеобхідної інформації, яка може знадобитися у небезпечних ситуаціях та допоможе врятувати, зберегти життя і здоров’я людини.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *